Frölundastjärnan bryter nu tystnaden – ärliga orden efter infekterade situationen: ”Givetvis tycker jag att…”

Han får varken träna eller spela matcher med Frölunda.
Nu bryter stjärnspelaren Johan Sundström tystnaden om klubbens agerande.
”Det har kommit till min kännedom att det har funnits stort intresse kring min situation”, skriver han i ett öppet brev.

2019 återvände Johan Sundström hem till Frölunda igen efter två säsonger i KHL med spel i Avangard Omsk och Kunlun Red Star. Men återkomsten har inte alls blivit vad stjärnspelaren hoppats på.

Frölundas besked

Efter förra säsongen meddelade Frölunda att 30-åringen borde lämna klubben och hitta ett nytt lag. Därför har han sedan i maj månad fått träna på egen hand och det har ryktats om andra klubbadresser, men Sundström har ännu inte lämnat Frölunda.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
230105 Frölundas Linus Nässen jublar med lagkamrater efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Leksand den 5 januari 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0398

SHL-klubben betalar fortfarande Sundströms lön på runt 300 000 kronor i månaden, enligt uppgifter som cirkulerat i svenska medier, men han får alltså varken spela matcher eller träna med Göteborgslaget. Det hela har utvecklats till en väldigt infekterad situationen för alla inblandade.

LÄS MER: Här gör Rasmus Dahlin årets absolut läckraste assist i NHL – otroliga mackan som alla snackar om just nu

Sundströms ord

Sundström har vunnit SM-guld och tre CHL-titlar med Frölunda, som är det enda laget han har representerat i SHL. Sammanlagt har det blivit hela 322 matcher och 149 poäng för Frölunda i högstaserien, 2016 utsågs forwarden även till SM-slutspelets MVP när Frölunda tog hem guldet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johan Sundström, Frölunda, SHL
220324 Frölundas Johan Sundström under värmningen innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping den 24 mars 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0260

Guldhjälten Johan Sundström har hittills under säsongen varit tyst och inte kommenterat sin prekära situation. Men nu väljer 30-åringen att bryta tystnaden för en gångs skull.
”Det har kommit till min kännedom att det har funnits stort intresse kring min situation och framtid. Givetvis tycker jag situationen angående Frölundas beslut är väldigt tråkigt. Men jag har accepterat läget, knutit näven och vill komma igen ännu bättre. Det är min målsättning.

Jag har fortsatt bedrivit min verksamhet som ishockeyspelare sedan maj 2022, tillsammans i mindre grupper och med bland annat Andreas Larsson som bedriver is- och fysträning regelbundet.

LÄS MER: SHL-fansens tydliga gest mot Brödernas Väsby hyllas nu i hockey-Sverige – agerar omedelbart: ”Bra där!”

Jag kör på tillsvidare och väntar på en ny resa med nya möjligheter. Var, när och hur får vi se i framtiden. I övrigt har jag inga andra kommentarer i dagsläget”, skriver Sundström i ett mejl enligt lokaltidningen GP.

Förra säsongen blev det 15 poäng på 45 matcher för Frölunda, men hittills den här säsongen har det alltså inte blivit en enda hockeymatch för Sundström. Han har tidigare ryktats till ligakonkurrenten HV71 men parterna har inte kommit överens.

Vad tycker du om Johan Sundströms situation i Frölunda? Dela artikeln och säg din åsikt!