SHL-fansens tydliga gest mot Brödernas Väsby hyllas nu i hockey-Sverige – agerar omedelbart: "Bra där!"

SHL-fansens tydliga gest mot Brödernas Väsby hyllas nu i hockey-Sverige – agerar omedelbart: ”Bra där!”

Hamburgerkedjan Brödernas har köpt Väsby IK.
Vilket har väckt enormt starka reaktioner i hela hockey-Sverige.
Nu agerar en supportergrupp omedelbart med en tydlig bojkott och hyllas stort.

På onsdagskvällen blev det enormt uppmärksammat att hamburgerkedjan Brödernas köper in sig i klassiska hockeyklubben Väsby IK. Vilket innebär att Väsby både byter namn och klubbmärke från och med nästa säsong till Brödernas Väsby IK HK.

Stora raseriet

Uppköpet har lett till rejält starka reaktioner runt om i hockey-Sverige och väckt ett stort raseri. Brödernas och även delägaren Mika Zibaenjad har fått ta emot stor kritik för att man bara kliver in och tar över Väsbys hockeylag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Brödernas Väsby, hockey
Ett helt nytt hockeylag har skapats i Brödernas Väsby IK HK, vilket har väckt starka reaktioner i hockey-Sverige. FOTO: Twitter

På sociala medier har många hockeyprofiler och supportrar vädrad sitt stora missnöje. NHL-stjärnan Zibanejad blev till och med tvungen att gå ut och offentligt bemöta kritiken med ett uttalande.

LÄS MER: Mika Zibanejad tvingas nu slå tillbaka efter brutala kritiken om svenska laget: ”Förstår att folk är upprörda”

SHL-fans agerar

Ilskan har nu fått en supportergrupp i SHL att agera omedelbart för att visa sitt missnöje med hela situationen. Det är Timrå IK Supporterklubb som går ut i en bojkott av Brödernas genom att avsluta samarbetet med hamburgerkedjan.
”OBS! Timrå IK Supporterklubb värnar starkt om 51%-regeln. Vi har därför avslutat samarbetet med medlemserbjudanden med Brödernas med omedelbar verkan. Vi letar efter ett ersättande erbjudande”, skriver supportrarna i ett uttalande på Twitter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Timrå, SHL
210930 Timrås supportrar under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Luleå den 30 september 2021 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0023

Agerandet hyllas nu stort i sociala medier och mycket beröm skickas till Timrå-supportarna som aktivt tar ställning för att värna om medlemsdemokratin inom svensk hockey, se inlägget här nedanför.
”Snyggt!”, skriver en användare på Twitter.
”Bra där!”, skriver en annan.
”Starkt jobbat!”, skriver en tredje.

Vad tycker du om fansens gest? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Rasmus Dahlins dundersuccé – superstjärnan rankas nu som bäst i världen: ”En spelare som avgör matcher”

Se inlägget: