Mika Zibanejad tvingas nu slå tillbaka efter brutala kritiken om svenska laget: ”Förstår att folk är upprörda”

Kritiken mot hockeylaget Brödernas, som kliver in i klassiska Väsby IK, har varit enorm.
Nu tvingas Mika Zibanejad slå ifrån sig.
”Jag har sett och förstått att det har varit många upprörda människor”, skriver NHL-stjärnan, som är en av ägarna.

Det var under onsdagen som den klassiska klubben Väsby IK kallade till ett extrainsatt styrelsemöte. Där kom beskedet att föreningens represtentationslag från och med nästa säsong kommer byta namn och logga. Det nya namnet är Brödernas Väsby IK HK, och det innebär att hockeylaget Brödernas, som nu spelar i division 3, flyttar sin verksamhet till Väsby.

Jättekritiken mot laget

Brödernas är från början en hamburgerkedja, backade av bland andra NHL-stjärnan Mika Zibanejad. I lagets hockeylag har profiler som Dick Axelsson och Christian ”Fimpen” Eklund spelat. Från och med nästa säsong går man alltså in i Väsby, och det beskedet har fått svenska hockeysupportrar att rasa.

På sociala medier är kritiken stenhård, och många menar att Väsby säljer ut sin själ, och sviker sina medlemmar och supportrar.

”Hoppas medlemmarna får till en extra stämma för att riva upp beslutet samt avsätta hela den nuvarande styrelsen,” skriver en.

”Vad fan sysslar ni med? Snacka om att pissa på er historia. Vila i frid Vilda Väsby,” skriver en annan.

”Exakt hela Sverige är emot er, snyggt”, skriver en tredje.

LÄS MER: Rasmus Dahlins dundersuccé – superstjärnan rankas nu som bäst i världen: ”En spelare som avgör matcher”

”Förstår att många är upprörda”

Kritiken har varit så rejäl att Mika Zibanejad, en av delägarna i Brödernas, nu tvingas skriva av sig på sociala medier. Rangers-forwarden skriver i ett uttalande på sociala medier att även han nåtts av kritiken.

”Jag har sett och förstått att det har varit många upprörda människor till följd av sammanslagningen mellan Brödernas Hockey och Väsby. Jag har även fått en del meddelanden skickade till mig från folk som varit upprörda och väldigt otrevliga i samband med detta”, skriver han.

Zibanejad menar dock att han, trots att han är delägare, inte visste om beskedet, och att han gärna ser att fokus ligger på hockeyn.

”Jag vill göra det väldigt klart att jag inte har något med Brödernas Hockeys beslutsfattande att göra, och fick se denna nyhet samtidigt som ni. Vi är mitt uppe i en spännande säsong och jag har såklart allt fokus på det jag gör här. Det finns bara en svensk klubb i mitt hjärta, och ni vet vilken #Djuuuu”.

LÄS MER: Erik Karlssons nya monstersuccé i natt som hela NHL pratar om – visade varför han är världens bästa back