Erik Karlssons nya monstersuccé i natt som hela NHL pratar om – visade varför han är världens bästa back

Världens bästa Karlsson fortsätter att dominera.
I natt stod han för fyra(!) poäng, och fullbordade en magisk vändning helt på egen hand.
Svenskstjärnan rycker därmed i backarnas poängliga.

Det borde egentligen inte vara möjligt att producera så många poäng, och vara så överlägsen, i ett lag som ligger så långt bort från slutspelsplatserna. Men Erik Karlsson är tillbaka på allvar, och han fortsätter att visa det.

Succén fortsätter

Svensken var världens bästa back under stora delar av 10-talet, men hade det tungt sedan flytten till San Jose Sharks för ett par år sedan. Sharks har tappat rejält med kvalité och har inte mycket med sfutspelskamper och göra, men det verkar inte Karlsson bry sig särskilt mycket om. Han toppar NHL:s poängliga för backar, är favorit att vinna Norris Trophy, som årets bästa back, och stod i natt för ännu en sagolik insats.

San Jose Sharks defenseman Erik Karlsson (65) reacts after a penalty was called against the Calgary Flames in the first period of an NHL hockey game Sunday, Dec. 18, 2022, in San Jose, Calif. (AP Photo/Josie Lepe)

Matchen mot Dallas Stars i natt började dåligt för Sharks och när halva matchen låg hajarna under med hela 0-3. Efter en reducering till 1-3 mitt i mittenperioden så var det dags för Erik Karlsson att kliva in i handlingarna, och som han gjorde det. Svensken noterades för assist både till 2-3, och senare 3-3. Och det var bara början.

LÄS MER: Rasmus Dahlins dundersuccé – superstjärnan rankas nu som bäst i världen: ”En spelare som avgör matcher”

Avgjorde med drömmål

Med tio minuter kvar av matchen fick Karlsson pucken högt upp i offensiv zon, till höger om motståndarmålet. Karlsson tog emot pucken, och drog iväg en riktig rackarökare, som målvakten inte hade en chans att rädda. Drömmålet skulle visa sig bli matchvinnande, då Sharks till slut vann matchen med 5-3. Och jodå, Karlsson hade en assist även på det sista målet.

Hans ett mål och tre assist från natten innebär att han nu leder backarnas poängliga med hela 13(!) poängs marginal. Han har spelat 46 matcher, gjorde 15 mål och 47 assist. Ingen spelare i ligan har gjort fler passningspoäng, och ingen har dessutom gjort fler än hans 40 i fem mot fem-spel.

Erik Karlssons totala dominans har såklart inte gått obemärkt förbi i Nordamerika. Svensken ryktas till en ny klubb, några som kan utmana om titeln, och det har har helt klart inte dragit ner klubbarnas intresse.

LÄS MER: Alla säger samma sak om uppmärksammade bilderna på Joel Lundqvist och domaren(!) – här är sanningen