Frölundas nya fräcka värvningskupp – rakt framför ögonen på värsta rivalen Färjestad: ”Jäkligt roligt”

Frölunda har gjort klart med ännu ett nyförvärv.
Och återigen är det genom en fräck värvningskupp.
Mitt framför ögonen på värsta rivalen Färjestad.

Frölunda fortsätter att bygga ett slagkraftigt lag för den kommande SHL-säsongen. På forwardssidan har man plockat in båda spetsnamnen Gustav Rydahl och Malte Strömwall.

Frölunda värvar

Nu har SHL-laget från Göteborg gjort klart med ytterligare ett nyförvärv till forwardsuppsättningen. På onsdagen offentliggörs det att Frölunda kommit överens med Erik Thorell.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roger Rönnberg, Frölunda
230408 Frölundas tränare Roger Rönnberg under semifinal fem i SHL mellan Växjö och Frölunda den 8 april 2023 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0182

31-åringen bröt nyligen sitt kontrakt hos Sparta Prag och flyttar nu hem till svensk hockey igen.
– Jäkligt roligt att Frölunda visat intresse. Det gick snabbt och vi hade ett bra snack, Frölunda har koll på mig, säger Thorell i sin första intervju som Frölundaspelare.
– Erik är en tempostark forward som utvecklat sin offensiv de senaste fem, sex åren, säger sportchefen Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande om nya värvningen.

LÄS MER: Frölundas nya besked om Loui Eriksson – efter alla frågetecken inför SHL-premiären: ”Har sagt att…”

Spelade för FBK

Thorell inledde hockeykarriären hos Färjestads BK men har sedan dess varit runt i Europa och spelat i Finland, Schweiz och nu senast Tjeckien. Men han har inte spelat i SHL sedan 2013.
– Det var ett tag sedan, men jag vet ju att SHL är en av toppligorna, och jag har utvecklat mitt spel under mina år utomlands. Jag gillar att jobba hårt bägge vägar och är offensivt och kreativt lagd, säger Thorell i intervjun på klubbens officiella webbplats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Thorell, Färjestad
230802 Erik Thorell under en träning med Färjestad den 2 augusti 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0238

Men återigen är det en värvning som inkluderar båda ärkerivalerna Frölunda och Färjestad. Senast var det Rydahl som nobbade FBK för att istället gå till FHC och så sent som för två veckor sedan drog Thorell på sig Färjestadströjan för att spela match under försäsongen.
– Han ställde upp i en match under vår ispremiär. Han var en av flera utlandsproffs med en koppling till oss som vi bjöd in, berättar Färjestads sportchef Rickard Wallin för SportExpressen.

LÄS MER: Chockbeskedet i SHL: Frölunda dumpar publikfavoriten – av endast en(!) anledning: ”Väldigt förvånad”

Just Rydahl-värvningen väckte starka reaktioner i supporterled men den här gången är det inte lika känslosamt.
– Det här handlar inte om att någon knyckt någon. Erik har inte varit aktuell för oss. Han är en toppenkille och vi önskar honom lycka till framöver, förklarar Wallin i intervjun.

Vad tycker du om Frölundas nya värvning? Dela artikeln och säg din åsikt!