Frölundas nya besked om Loui Eriksson – efter alla frågetecken inför SHL-premiären: ”Har sagt att…”

SHL-säsongen närmar sig med stormsteg.
Samtidigt som frågetecknen växer inom Frölunda.
Därför har Loui Eriksson återigen blivit ihopkopplad med SHL-laget.

Frölundas stora forwardsvärvning inför säsongen blev Gustav Rydahl. 28-åringen valde bort moderklubben Färjestad för att istället vända tillbaka till Göteborg efter blott en säsong i Nordamerika.

Frölundas nya

Nu ska han bli toppcentern som leder Frölundas offensiv kommande säsong i SHL. Men nu har han drabbats av skadebekymmer som håller honom borta från träning och matchspel under försäsongen.
– Jag har sagt att han inte får spela om han ska hålla på att bli småskadad, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till rakapuckar.com.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roger Rönnberg, Frölunda
230321 Frölundas tränare Roger Rönnberg under kvartsfinal tre i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 21 mars 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0222

Dessutom har Frölunda nyligen värvat forwarden Malte Strömwall på ett tvåårskontrakt. Men han har ännu inte anslutit till nya laget på grund av barnfödsel nyligen.
– Det är hela familjesituationen, vi har respekt för den, att han i lugn och ro får flytta hit sin familj och inte lämna sin fru ensam utan den bästa ”supporten”. Ett spädbarn, ett litet barn, det får vi ta hänsyn till, förklarar Rönnberg för hockeysajten.

LÄS MER: Chockbeskedet i SHL: Frölunda dumpar publikfavoriten – av endast en(!) anledning: ”Väldigt förvånad”

Eriksson igen

Därför växer frågetecknen hos Frölunda som dagsläget bara har 13 forwards är fortsatt på jakt efter ytterligare offensiv förstärkning innan nya SHL-säsongen drar igång. Ett namn som nu återigen nämns i samma mening som Frölunda är veteranen Loui Eriksson, som fick ett korttidskontrakt sent in på den förra SHL-säsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Loui Eriksson, Frölunda
230331 Frölundas Loui Eriksson deppar under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Frölunda den 31 mars 2023 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0179

Nu ger Roger Rönnberg nytt besked om en möjlig comeback för den förre NHL-svensken.
– Det är inget vi diskuterar, säger Frölundatränaren bestämt i intervjun och stänger dörren med en stor tydlighet.

Skulle du vilja se Loui Eriksson i Frölunda igen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Expertens tydliga dom om Erik Karlssons jätteflytt i NHL – säger nu det som alla tänker: ”Jag tror att han…”