Frölundas förklaring efter fansens ilska över agerandet mot Loui Eriksson: ”Jättesvårt beslut – men…”

Frölunda valde att dumpa Loui Eriksson och det väckte starka reaktioner.
Nu förklarar SHL-klubben och sportchefen Fredrik Sjöström varför.
– Vi förstår att inte alla tycker om det här, säger han till SportExpressen.

Mitt under säsongen anslöt Loui Eriksson till Frölunda och efter en långsam start utvecklades han till en riktig nyckelspelare under våren. 37-åringen var sedan tydlig med att han vill fortsätta spela ytterligare en säsong i Göteborg.

Dumpar Eriksson

Men sedan kom chockbeskedet att Frölunda väljer att inte förlänga kontraktet och således dumpar Eriksson, som gjort över 1 000 NHL-matcher i karriären. Han är så klart oerhört besviken efter beskedet och hos supportrarna har uttryckt sin ilska på sociala medier.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Loui Eriksson, Frölunda
230327 Frölundas Loui Eriksson under värmningen innan kvartsfinal sex i SHL mellan Frölunda och Färjestad den 27 mars 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0450

Nu väljer Frölunda och framförallt sportchefen Fredrik Sjöström att öppna upp och förklara beslutet bakom att släppa Loui.
– Vi hade, som vi alltid har med spelarna efter säsongen, ”exit-samtal”, där vi går igenom och utvärderar säsongen och pratar med spelarna. Där och då sa vi att vi behövde fundera lite på vad vi ville göra och vi sa till Loui att han skulle göra samma sak, med tanke på att han gick ut efter säsongen och sa att han hade lite funderingar och inte visste om han skulle fortsätta. Sen har vi haft lite dialog och jag har pratat med hans agent, säger Sjöström i en intervju med SportExpressen.
– Men det händer ganska mycket saker efter säsongen och där har vi börjat sätta några pusselbitar vilket ledde fram till ett beslut där vi kände att vi kommer gå en annan väg. Det var inget enkelt beslut, absolut inte, utan vi tycker att Loui gjorde det jättebra – framför allt i slutspelet där han spelade en riktigt bra hockey för oss.

LÄS MER: Fansens tokilska mot att Frölunda dumpar Loui Eriksson – vädrar raseriet: ”Pissar rakt i ansiktet”

Frölunda svarar

Klubbens agerande mot Eriksson grundar sig i att Frölunda vill föryngra truppen till nästa SHL-säsong.
– Vi har x antal platser och vi har ett antal unga spelare som vi nu känner att vi vill släppa fram och ge möjligheten att tampas om platser i laget. Såna saker har vägts in, det är inget snack om den saken. Med det sagt så var det ett jättesvårt beslut och vi förstår att det här berör. Loui är en populär spelare på alla sätt och vis och han är populär även i laget och bland coacherna. Men vi har fått fatta andra tuffa beslut också. Det är lite så det är, det är inte den roligaste delen av ens jobb, erkänner Sjöström i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fredrik Sjöström, Frölunda
221213 Fredrik Sjöström sporting director of Frölunda during the CHL game quarterfinal two between Frölunda and Skellefteå on December 13, 2022 in Göteborg . Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0386

Frölundas sportchef kan också förstå supportrarnas besvikelse och det här beslutet väcker starka åsikter.
– Det är klart att man förstår att det blir reaktioner och Loui är som sagt en väldigt uppskattad person och spelare, så det är klart att vi förstår att det inte är alla som tycker om det här beslutet. Samtidigt är det en process att bygga ihop ett lag och det blir ett nytt lag till nästa säsong. Ibland får inte alla pusselbitar plats, säger Fredrik Sjöström till kvällstidningen.

Vad tycker du om Frölundas beslut om Loui Eriksson? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Erik Karlssons helt klockrena passning till hockeyvärlden – efter mäktiga beskedet i natt: ”Alla trodde att…”