Fansens tokilska mot att Frölunda dumpar Loui Eriksson – vädrar raseriet: ”Pissar rakt i ansiktet”

Frölunda väljer att dumpa Loui Eriksson.
Ett kontroversiellt beslut som nu väckt stor ilska.
”Det här gjorde så jävla ont alltså”, skriver en supporter på Twitter.

Under en längre tid ville Loui Eriksson göra comeback till Frölunda och spela för favoritlaget igen. Men Frölunda var inte helt sålda på idén och valde att avvakta inför förra säsongen.

Dumpar Eriksson

Först en bit in i hockeysäsongen valde göteborgarna att ge 37-åringen ett kontrakt, mycket efter tjat från lagkaptenen och vännen Joel Lundqvist. Loui tackade för förtroendet och svarade med 19 poäng på 34 matcher i SHL-återkomsten, det blev sedan ytterligare 7 poäng på 13 matcher i SM-slutspelet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Loui Eriksson, Frölunda
230331 Frölundas Loui Eriksson deppar under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Frölunda den 31 mars 2023 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0179

Eriksson har varit öppen för att fortsätta spela i Frölunda kommande säsong men nu har det oväntade beskedet kommit som rör upp en hel del känslor. Då SHL-klubben väljer att dumpa veteranen helt och inte erbjuda något nytt kontrakt.

LÄS MER: Lundqvists känslosamma ord om familjetragedin – öppnar nu upp om det hemska: ”Väldigt tufft”

Ilska mot Frölunda

Loui Eriksson har redan uttryckt sin besvikelse över beslutet och nu vädrar även supportrarnas jätteilskan mot beslutet att svika en spelare så fullständigt. Framförallt är fansen rejält besvikna på sportchefen Fredrik Sjöström.
”Kräver en jävligt bra förklaring av Sjöström här. Rätt tydligt att de pissat honom rakt i ansiktet om man går efter vad han har sagt. Och Roger (Rönnberg, tränare) sitter och snackar skit ett par dagar innan det kommer ut att han inte får vara kvar. Luktar kattskit, detta”, skriver supporterprofilen Erik Andersin på Twitter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
230406 Frölunda supportrar under semifinal fyra i SHL mellan Frölunda och Växjö den 6 april 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0455

Flera andra har svarat på Twitter-utspelet och uttrycker också sin stora irritation mot agerandet att släppa Eriksson, med 1 050 NHL-matcher på meritlistan, helt.
”Det här gjorde så jävla ont alltså. Sjöström kan få in vilket jävla supernamn som helst nu kommer ändå inte förlåta honom. Han har gjort bort sig rejält nu”, skriver en användare.
”Som laget ser ut nu kan jag inte begripa hur Loui inte erbjuds ett år till? En spelare som älskar Frölunda, blandar klass med rutin och dessutom inte kostar mycket. Loui kan ju i princip leverera i vilken kedja som helst och viker aldrig ner sig”, skriver en annan.

Vad tycker du om det här beslutet av Frölunda? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Erik Karlssons helt klockrena passning till hockeyvärlden – efter mäktiga beskedet i natt: ”Alla trodde att…”

Se inlägget: