Loui Erikssons brutalt ärliga ord om besvikelsen – dumpas nu av Frölunda: ”Jag respekterar det inte”

Loui Eriksson dumpas av Frölunda.
Nu berättar veteranen om den stora besvikelsen.
– Jag respekterar det inte, säger han till GP.

Loui Eriksson ville till Frölunda readan i början av förra säsongen. Men Frölunda bestämde sig för att inte skriva något kontrakt med Eriksson, åtminstone inledningsvis. Eriksson fick till slut sitt kontrakt, och under säsongen hann han med 34 matcher, där han svarade för 19 poäng.

Dumpas nu

Eriksson svarade även för sju poäng på 13 matcher i slutspelet och hyllades för sin rutin och sitt ledarskap. Direkt efter att Frölunda åkte ur slutspelet så var Eriksson tveksam på om det skulle bli någon fortsättning, men i efterhand har Eriksson varit helt inställd på att skriva på ett nytt kontrakt med Frölunda.

230408 Frölundas Loui Eriksson deppar efter semifinal fem i SHL mellan Växjö och Frölunda den 8 april 2023 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Men nu kommer ett oväntat besked, och ett minst sagt dystert sådant för veteranen. Frölunda har bestämt sig för att inte erbjuda något kontrakt.

– Det är inte mitt beslut. Jag fick samma svar som förra året. Jag var jättemotiverad för ett år till – men de ville återigen gå en annan väg, säger Eriksson till GP.

LÄS MER: Blytunga förlusten för Toronto i NHL-slutspelet i natt – som kan vara rena rama drömbeskedet för Tre Kronor

Stora besvikelsen

Loui Eriksson menar att hans säsong var tillräckligt bra för att erbjudas en förlängning.

– Med tanke på hur jag presterade så är jag absolut besviken. Jag har varit tydlig med vad Frölunda betyder för mig som spelare. Jag hade gett 110 procent hela vägen i år, så klart. Jag accepterar deras beslut och önskar laget lycka till – men för det behöver jag inte respektera beslutet, säger han.

230216 Frölundas Loui Eriksson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping den 16 februari 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Loui Eriksson berättar vidare att det inte varit diskussioner om någon lön, utan att Frölunda helt enkelt tagit beslutet att gå på andra spelare.

– Nä, utan Frölunda ville gå en annan väg. Någon annan förklaring finns inte, säger han.

LÄS MER: Bomben: Modos prestigevärvning till SHL-comebacken – svenske Stanley Cup-mästaren är klar för nykomlingen