Blytunga förlusten för Toronto i NHL-slutspelet i natt – som kan vara rena rama drömbeskedet för Tre Kronor

Alex Nylander har varit tydlig.
Efter en blytung förlust för Toronto Maple Leafs i NHL-slutspelet i natt så börjar Sverige drömma.

Sverige har ett bra lag till hockey-VM i Tammerfors men nästan samtliga experter är överens om en sak. Det saknas den där riktigt stora stjärnan, den som kan avgöra matcher på helt egen hand och leda laget. Och lika överens är man om att William Nylander skulle vara drömnamnet.

Vill spela med brorsan

Toronto Maple Leafs-stjärnan är inte den som brukar tacka nej till VM, och han har några fantastiska minnen i den blågula tröjan. Problemet: Toronto tog sig, för första gången på nästan 20 år, vidare från NHL-slutspelets första runda, och Nylander är således inte klar med säsongen än.

221112 William Nylander of the Toronto Maple Leafs watches a video tribute to Börje Salming prior to the NHL game between Toronto Maple Leafs and Vancouver Canucks on November 12, 2022 in Toronto. Photo: Chris Tanouye / BILDBYRÅN / COP 337 / ZX0027

Men i Tre Kronors VM-trupp finns redan hans bror, Alex Nylander, och han har varit öppen med att han och William vill spela VM ihop, men för att det ska vara möjligt så behövs ett uttåg i andrarundan.

– Vi har snackat hela tiden under åren om att vi vill spela ihop och att VM med Tre Kronor är den stora chansen, sa Nylander för några dagar sedan.

LÄS MER: Erik Karlssons helt klockrena passning till hockeyvärlden – efter mäktiga beskedet i natt: ”Alla trodde att…”

Kan vara drömbesked

Och i natt så kom ytterligare en blytung förlust för Toronto i andrarundan mot Florida Panthers. Efter jämna tillställningar så gick även match tre till förlängning, där Panthers – som skrällt rejält i årets slutspel – på nytt drog det längsta strået, då man vann med 3-2. Det betyder att Florida nu leder matchserien med 3-0, och Toronto är således i ett snudd på omöjligt läge att ta sig vidare.

220526 William Nylander of Sweden looks dejected after the 2022 IIHF Ice Hockey World Championship quarterfinal game between Sweden and Canada on May 26, 2022 in Tampere. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Och det får Sverige att drömma. Skulle Toronto åka ut – den fjärde matchen spelas under natten mot onsdagen – så finns alltså en stor chans att William Nylander ansluter till Sveriges VM-trupp.

Det är självklart att allt fokus är på Stanley Cup nu och att han inte tänker på annat, jag hoppas de vinner hela skiten. Det är om de skulle åka ut i andra rundan som chansen finns att han skulle kunna komma, men det är inget vi hoppas på. Vi får ser om det händer att vi spelar ihop nu eller i framtiden, har Alexander Nylander sagt.

LÄS MER: Jättehyllningarna till Tre Kronors supertalang – orden som verkligen ger hopp inför hockey-VM: ”Osar klass”