Frölunda-stjärnans fina hyllning till SHL-motståndarna – efter otäcka skärskadan: ”För evigt tacksam”

Max Friberg skadade sig otäckt – men fick hjälp av sina motståndare.
Nu skickar han en hälsning till SHL-rivalerna.
”Jag är evigt tacksam”, skriver han.

Det var under matchen mellan Frölunda och Malmö Redhawks, på torsdagen, som en otäck olycka var framme. Hemmalagets stjärnspelare Max Friberg jagade efter en puck i offensiv zon när han plötsligt fick en skridskoskena i låret efter en duell.

Fina bilderna

Domaren uppfattade inte direkt vad som hade hänt, utan spelet gick vidare – men det struntade bröderna Lauridsen, spelare i Malmö Redhawks, i. De båda, framför allt Oliver, struntade i pucken och spelet, för att i stället hjälpa Friberg av isen och in i båset. Frölunda-spelaren fördes direkt till sjukhus, där läkarna fick stopp på den kraftiga blödningen, och han mår nu okej och får åka hem redan under fredagen.

211104 Malmö Redhawks Oliver Lauridsen och Markus Lauridsen hjälper Frölundas Max Friberg av isen som blöder efter skada under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 4 november 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Efter matchen har mycket av snacket inom svensk hockey handlat om just bröderna Lauridsens agerande på isen, och Oliver Lauridsen har hyllats enormt för hur han utan att tveka hjälpte sin motståndare mitt under spelet. Roger Rönnberg gick bland annat ut och sa att det är precis sånt som alla strävar efter inom svensk hockey.

Tackar för hjälpen

Nu har dessutom Friberg själv, för första gången, uttalat sig. På sociala medier skickar han nu en hälsning som tack för allt stöd – och han glömmer inte bort sina motståndares agerande under matchen.

”Tack till alla ni som har hört av er under det senaste dygnet. Det är oerhört uppskattat! Tack även till all medicinsk personal i Scandinavium och på Sahlgrenska, för att inte tala om mina med OCH motspelare. Oliver och Markus Lauridsen, för evigt tacksam för erat agerande”, skriver han.

211104 Frölundas Max Friberg blöder från benet under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 4 november 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Oliver Lauridsen själv förklarade efter matchen att alla hade gjort samma sak om de såg bilden han såg, med så mycket blod som rann längst Fribergs lår och ben. Men alla inom svensk hockey är överens att sån här typ av medmänsklighet och värme – trots klubbsympatier och märke på bröstet – behövs.

DELA för att hylla spelarna – snacka om respekt!

LÄS MER: SHL-stjärnan hyllas nu för agerandet – när rivalen skadades otäckt: ”Precis så här vill vi ha det i hockey”

Få våra nyhetsbrev!