SHL-stjärnan hyllas nu för agerandet – när rivalen skadades otäckt: ”Precis så här vill vi ha det i hockey”

Max Friberg skadades otäckt.
Då uppfattade motståndaren allvaret direkt.
Nu hyllas Oliver Lauridsen för sitt agerande.
– Precis så vill vi ha det i hockey, säger Roger Rönnberg.

Det var i slutet av den första perioden som den mycket otäcka situationen uppstod. Max Friberg, Frölundas slitvarg, jagade puck i offensiv zon, men i en duell så blev han plötsligt liggandes på isen. En motståndares skridsko hade olyckligt dragit över låret på Friberg, som blödde kraftigt på isen.

Tokhyllas för agerandet

Spelet fortgick dock, samtidigt som Friberg fick blixtsnabb hjälp – av motståndaren Oliver Lauridsen. Malmö-stjärnan agerade direkt och hjälpte sin motståndare av isen, in i båset och senare vidare i omklädningsrummet. Friberg fördes till sjukhus och mår nu, under omständigheterna. Efteråt berättade tränaren Roger Rönnberg att sjukhuspersonal fått stopp på blödningen, och ”sytt ihop någon lårmuskel”.

211104 Malmö Redhawks Oliver Lauridsen och Markus Lauridsen hjälper Frölundas Max Friberg av isen som blöder efter skada under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 4 november 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men det var inte det enda Rönnberg hade att säga. Frölunda-tränaren var mäkta imponerad av Malmö Redhawks-spelaren Oliver Lauridsens agerande i samband med situationen, och hur snabbt han hjälpte sin rival av isen.

– Jag var väldigt glad att se hur Oliver agerade, säger Rönnberg, och fortsätter:

– Precis så här vill vi ha det i hockey: att vi kämpar så det ryker på isen, tävlar mot varandra både spelare och ledare, men vi behöver vara människor också. Jag var väldigt glad att se Oliver och även (Carl) Söderberg som var lite skärrad och undrade om det hade gått bra med Max.

”Vem som helst hade gjort samma”

Även Malmös tränare, Joakim Fagervall, hyllade Lauridsen.

– Jag tycker Oliver handlar på ett väldigt snyggt och snabbt sätt. Han såg direkt vad som hade hänt och bar ut en före detta lagkamrat på ett snyggt sätt. Klart det berör även oss, även om det är kamp är det blod, säger han.

211104 Frölundas Max Friberg lämnar isen blödande efter skada under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 4 november 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Oliver Lauridsen fick själv frågor om situationen, och svarade då:

– Jag tror vem som helst hade gjort det. Om man vänder sig om och ser den bilden jag såg med allt blod spelar det ingen roll vilken tröja spelaren har. Då tror jag vem som helst hade gjort samma sak.

Ett agerande värt att hylla! DELA om du håller med.

LÄS MER: Niklas Holmgrens känslosamma hyllning – till Peter Forsberg: ”Då dog en liten del av mig”

Få våra nyhetsbrev!