Frölunda bryter tystnaden om Henrik Lundqvist – här är första orden om drömvärvningen: ”Vi har kontakt”

Henrik Lundqvist har tappat sin plats i New York Rangers.
Nu uttalar sig Frölunda om en möjlig värvning av 38-årige målvaktsikonen.
– Jag förstår frågan och vet att det snackas mycket om honom, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till GT.

Han har dominerat mellan stolparna i över ett decennium och varit ohotad förstemålvakt i New York Rangers. Men senaste NHL-säsongen förändrades allt för målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist.

Lundqvists framtid

”The King of New York” petades som nummer 1 av unge ryssen Igor Sjestiorkin som gjort stor succé mellan stolparna för Rangers. Lundqvist därför förpassats till bänken och även läktaren ibland när den tredje målvakten Aleksandr Georgijev också fått chansen att visa vad han går för.

Henrik Lundqvist, Frölunda
170816 Henrik Lundqvist under en träning med Frölunda den 16 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59144

Det är en väldigt ovan situation för ”Henke” att inte alls få spela i närheten av så många matcher som han brukar göra under en NHL-säsong. Och under våren var spekulationerna rejäla om att svenskan faktiskt skulle byta klubb.

Kan lämna Rangers

Men Lundqvist blev ändå kvar på Madison Square Garden. Nu återstår ett år på kontraktet med New York Rangers och den stora frågan är vad som händer med 38-åringen.

Han har själv varit öppen i intervjuer med att nuvarande situationen är jobbig. Nu tillkommer en ytterligare ovisshet efter att NHL-säsongen pausats på grund av coronavirusets utbrott.

Frölundas första ord

Under NHL-pausen har Henrik Lundqvist lämnat USA och återvänt hem till Göteborg igen. Självklart kommer då rykten och förhoppningar om att Frölunda ska värva hem sin förre målvakt.

Henrik Lundqvist, Joel Lundqvist, Frölunda
020302 Ishockey, Elitserien: Henrik Lundqvist, målvakt och Joel Lundqvist, Frölunda. Tvillingar. © Bildbyrån – Dig kamera

Frölundasupportrarna har en våt dröm om att få se Henrik återförenas med tvillingbrorsan Joel Lundqvist och avsluta hockeykarriären i Scandinavium. Nu bryter även Frölunda tystnaden och uttalar sig om en möjlig värvning av ”King Henrik” Lundqvist.

”Vi har kontakt…”

Klubbens sportchef Fredrik Sjöström erkänner att han har regelbunden kontakt med 38-åringen.
– Ja, vi är ju goda vänner på ett personligt plan så det har vi ju. Jag förstår frågan, men på ett professionellt plan… Han har ju kontrakt med New York Rangers och vi kan inte uttala oss om någon som har kontrakt med en annan klubb och dessutom i en annan liga. Jag förstår att det snackas mycket om honom, men i dagsläget kan vi inte uttala oss, säger Sjöström till lokaltidningen GT.

Att Lundqvist har hunnit bli 38 år är dock inget som oroar Frölunda direkt.
– Ja, han är ju i samma ålder som Joel Lundqvist, haha. Som sagt, för oss är hans framtid inget att kommentera, men skulle det ändra sig får man ta det då, säger sportchefen till tidningen. 

LÄS MER: Uppgifter: Fyra SHL-klubbar kvar i jakten på Jonathan Dahlén – de gör upp om supertalangen: ”Hade helst…”