Uppgifter: Fyra SHL-klubbar kvar i jakten på Jonathan Dahlén – de gör upp om supertalangen: ”Hade helst...”

Uppgifter: Fyra SHL-klubbar kvar i jakten på Jonathan Dahlén – de gör upp om supertalangen: ”Hade helst…”

Jonathan Dahlén är jagad.
Nu gör fyra SHL-klubbar upp om supertalangen.
– Jag hade helst velat spela för Timrå i SHL, säger han till Kvällsposten.

Jonathan Dahlén har inte lyckats slå sig in i NHL. Att han skulle återvända till Sverige inför den nyss avslutade säsongen var kanske inte helt överraskande – men supertalangen chockade alla då han valde spel i hockeyallsvenska Timrå.

Enormt intresse

Och Dahlén var precis så bra som många hade räknat med. Totalt stod han för sanslösa 77 poäng på 51 spelade matcher, och i den enda kvalmatcher som Timrå hann med, innan säsongen avslutades i förtid, så gjorde han hela fem poäng.

191220 Timrås Jonathan Dahlén inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 20 december 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Intresset är givetvis stort för Dahlén, vars framtid och klubb kommande säsong är högst oklar. Dahlén har ett utgående kontrakt med San Jose Sharks och är således fri att förhandla med andra klubbar – och buden är många.

De gör upp

Enligt Kvällsposten gör nu fyra SHL-klubbar – Örebro, Färjestad, Rögle och Luleå – upp om stupertalangen.

– Jag har ingen kommentar, säger Jonathan Dahlén till tidningen.

200304 Timrås Jonathan Dahlén under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Björklöven den 4 mars 2020 i Timrå. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Dahlén kan dock fortfarande välja spel i Timrå, och alltså göra ytterligare ett år i hockeyallsvenskan, eller på nytt testa lyckan i Nordamerika. Vad Dahlén själv vill?

– Jag hade helst velat spela för Timrå i SHL, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!