Leksand i otäckt branddrama i natt – hemmaarenan drabbad: "Det ryker fortfarande"

Leksand i otäckt branddrama i natt – hemmaarenan drabbad: ”Det ryker fortfarande”

På torsdagsmorgonen fattade Leksands träningsanläggning eld.
Även näraliggande hemmaarenan Tegera Arena har skadats.
– Vi har fått en rökspridning dit, säger räddningsledaren Johan Szymanski i ett uttalande.

Det var vid 04-tiden i morse som en brand bröt ut i utomhusrinken Drömmarnas Arena i Leksand. Branden spred sig sedan vidare till träningsanläggningen Weda Skog Arena.

Leksand i branddrama

Även närliggande hemmaarenan Tegera Arena har drabbats av branden. Räddningstjänst var snabbt på plats och först vid 07.30 lyckades runt 40 brandmän på plats få kontroll på branden.

Tegera arena, Leksand
200123 Tegera Arena innan ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Djurgården den 23 januari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

SHL-klubbens hemmaarena Tegera Arena har fått rökskador av branden och kommer nu att behövas sanering. Men det fanns även en spridningsrisk för lågorna till arenan.
– Vi har fått en rökspridning dit, bekräftar räddningsledaren Johan Szymanski till klubbens officiella webbplats.

”Ryker fortfarande”

Inga personer ska ha kommit till skada och det är i nuläget oklart vad som egentligen orsakat den otäcka branden i natt. Men arbetet med att släcka branden helt förväntas pågå under hela dagen.
– Det ryker fortfarande och orsaken till det är att det finns bränder i konstruktionen, i själva huskroppen, och de håller vi nu på att komma åt, säger Johan Szymanski till P4 Dalarna.

Tegera arena, Leksand
200312 Stop skylt i Tegera Arena innan ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och HV71 den 12 mars 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Träningshallen Weda Skog Arena som drabbades hårdast av branden byggdes 2004 och används främst av Leksands ungdoms- och juniorlag. En planerad hockeyskola i sommar med drygt 900 ungdomar kan komma att påverkas rejält av brandens konsekvenser.

LÄS MER: Efter alla rykten: Här är SHL-poängkungens nya klubb – agenten bekräftar flytten