Fredrik Modin lämnade ishockeyn helt och har inte rört grillorna på flera år – så ser hans helsköna liv ut i dag

Han har vunnit OS, VM och Stanley Cup.
I dag lever Fredrik Modin ett betydligt mer stillsamt liv.
– Jag har inte åkt skridskor på tre år nu, säger han.

Det hann aldrig bli särskilt många matcher i dåvarande Elitserien innan Fredrik Modin tog steget över till Nordamerika och Toronto Maple Leafs. Men han blev extremt omtyckt i NHL, och det är lätt att förstå varför med tanke på sina egenskaper.

Vann Stanley Cup

Modin hade ett stenhårt skott – bland de allra hårdaste i NHL på den tiden – och var dessutom stor och stark och med en rejäl kämparvilja. Han gjorde bra ifrån sig i Toronto, men blev ändå trejdad till Tampa – där han växte fram till en riktig nyckelkugge under tränaren John Tortorella. Utdelningen kom också under säsongen 2003/2004, då Tampa vann Stanley Cup.

Tampa Bay Lightning Fredrik Modin hoists the Stanley Cup after the Lightning defeated the Calgary Flames 2-1 in Game 7 to win the NHL Stanley Cup Finals in Tampa, Fla., Monday, June 7, 2004. (AP Photo/Chris O’Meara)

Modin var en av Lightnings absoluta nyckelfigurer då man gick hela vägen, och under slutspelet svarade svensken för mäktiga 19 poäng på 23 spelade matcher. Bara två år senare trejdades Modin till Columbus, och det var även då hans skadehelvete började. Ryggen började krångla, och det var mindre och mindre matcher för varje säsong. Efter spel i LA Kings, Atlanta Thrashers och Calgary Flames så avslutade han NHL-karriären 2011.

Så lever han i dag

Modin kunde då se tillbaka på en karriär som förutom Stanley Cup-titeln även innebar VM-guld 1998, och OS-guld 2006.

– Alla dom här grejerna är jättekul, men ingenting jag tänker på. När jag sedan hamnar i sådana här situationer där jag blir intervjuad av dig är det jättekul att kunna prata om det. Trots allt är det inte många som har vunnit alla tre, sa Modin till Hockeysverige tidigare under sommaren.

100220 OS 2010, Ishockey, träning, Sverige: Fredrik Modin och Peter Forsberg. © Bildbyrån

Idag lever Fredrik Modin långt ifrån hockeyn. Han bor kvar i USA, och verkar inte ha en alltför stressad tillvaro.

– Livet idag. Jag jobbar inte, gör inte mycket men mår riktigt bra. Jag trivs väldigt bra med att ha den här friheten. Sedan spelar jag tennis så mycket jag bara kan borta i USA. Det är lite av min bensin, att få hålla i gång, sa han under sommaren.

Annars blir det inte särskilt mycket idrott, och verkligen inte mycket själv för Tre Kronor-ikonen.

– Dottern spelar fortfarande lacrosse på våren med sin skola. Då är jag där och hejar. Hon är 16 år och kör bil så vi behöver inte skjutsa henne längre så vi har blivit pensionärer på riktigt. Vår son, Jesper, spelar hockey, men själv har jag nog inte åkt skridskor på tre år. Bara jag tänker på att sätta ner foten i en skridsko så känner jag hur ont i fötterna jag skulle få, så jag är ganska nöjd, säger han.

LÄS MER: Hockeyvärlden kokar efter smällen mot Jaromir Jagr – i träningsmatchen(!): ”Jag kunde hamnat i rullstol!”

Få våra nyhetsbrev!