Hockeyvärlden kokar efter smällen mot Jaromir Jagr – i träningsmatchen(!): ”Jag kunde hamnat i rullstol!”

Hockeyvärlden kokar efter en ful smäll på legendaren Jaromir Jagr.
49-åringen var inte direkt glad han heller.
– Jag kunde hamnat i rullstol!, dundrar han.

Jaromir Jagr är en av tidernas främsta hockeyspelare, och en av de allra mest fruktade poänggörarna någonsin i NHL. Tjecken har nu hunnit bli 49 år gammal – men vägrar att lägga ner hockeykarriären.

Hockeyvärlden rasar

De senaste säsongerna har han spelat i klubben Kladno i Tjeckien, som han dessutom äger, och förra året var han med och spelade upp klubben i högstaligan. Nu förbereder sig Jagr för ytterligare en säsong – som kommer pågå förbi hans 50-årsdag(!) – men nu är hans medverkan i inledningen av säsongen hotad.

Foto: Twitter

Under en träningsmatch hade Jagr pucken intill sargen, då han plötsligt fick en hård smäll i ryggen, som fick honom att dundra rätt in med huvudet mot sargen. Hockeyvärlden har kokat rejält efter tacklingen – dels då det var i en träningsmatch, men framför allt det var mot just 49-årige Jagr.

– Jag känner mig inte bra. Jag vet inte om jag kan vara med i premiären nu. Jag ska träffa en fysio och sen får vi se. Men min axel är ett problem just nu, säger Jagr efter matchen.

”Kunde hamnat i rollstol”

Jagr var, precis som samtliga som sett tacklingen, rejält upprörd efteråt.

– Jag har sett videon… Det var en en-mot-en-situation och sen kommer ytterligare en kille och trycker in mig i sargen bakifrån. Jag var så nära sargen att jag inte ens kunde skydda mig med armarna. Jag hade bara tur som kunde få undan mitt huvud. Om jag inte hade gjort det hade jag kunnat sitta i rullstol nu. Men lyckligtvis tog min axel den värsta smällen, säger han.

Foto: Reddt

Jagr fortsätter:

– Det är skamligt när spelare inte respekterar varandra. Hockey är en tuff sport och det borde vara det. Men spelare måste förstå när tacklingar är farliga, precis som det var nu.

Jaromir Jagr gjorde under den gångna säsongen 12 poäng på 19 matcher i den tjeckiska andraligan.

LÄS MER: När svenskstjärnan gjorde det förbjudna i NHL – och kalsonghånade(!) Connor McDavid: ”Du tjänar bäst…”

Få våra nyhetsbrev!