Fredrik Claesson talar ut – efter omskrivna skandalen i Ottawa

Fredrik Claesson talar ut om omskrivna skandalen i Ottawa: ”Väldigt speciellt”

Erik Karlssons lagkamrat Mike Hoffmans fru anklagades för att ha trakasserat svenskens fru Melinda efter familjetragedin.
Nu berättar Fredrik Claesson för första gången om den turbulenta tiden.

Ottawa Senators missade slutspelet i våras, men det var helt andra rubriker som omgärdade klubben.

Efter att Erik Karlsson och Melinda Karlssons ofödde son Axel avled fick de ta emot mängder av trakasserier via sociala medier. Melinda anklagade spelaren Mike Hoffmans fru Monica Caryk för att ha skrivit över 1000 kommentarer och polisanmäldes.
”Hon har vid flera tillfällen önskat livet ur vårt ofödda barn. Hon har också uttalat att hon önskar att jag var död och att någon skulle ”ta hand om” min mans ben för att avsluta hans karriär”, ska Melinda Karlsson ha skrivit i en ansökan om skydd mot Caryk enligt Ottawa Citizen.

”Aldrig varit med om något liknande”

Mike Hoffman gick ut med ett uttalande och nekade till anklagelserna. Men turbulensen kring klubben kvarstod och Hoffman tvingades lämna klubben.

Fredrik Claesson spelade i Ottawa förra säsongen och berättar nu om den tuffa tiden.
– Det var en väldigt konstig säsong. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är klart att det där bråket var väldigt speciellt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det är klart att det påverkade spelarna. Jag hoppas att det där kan redas ut på bästa sätt, säger Fredrik Claesson i en intervju med SportExpressen.

Tror Karlsson försvinner

Claessons kontrakt gick ut med Ottawa i somras och nu väntar spel i New York Rangers.

Gällande Erik Karlssons framtid i Senators är svensken delad. Men 25-åringens gissning är att Karlsson lämnar.
– Det är så mycket rykten. Jag vet inte. Min gissning är att han försvinner därifrån, men jag hoppas att han blir kvar. Han är lagkapten och han trivs i Ottawa, säger Claesson till SportExpressen.

LÄS MER: Guldtränaren lämnade Frölunda – nu är han klar för SHL-konkurrenten

Tre Kronor-veteranen rånad och misshandlad på öppen gata: ”Det bara small”