Tre Kronor-veteranen Lars Ivarsson rånad och misshandlad i Västerås

Tre Kronor-veteranen rånad och misshandlad på öppen gata: ”Det bara small”

Den förre Tre Kronor-spelaren tillika Hockeyallsvenska tränaren Lars Ivarsson blev nedslagen och rånad i centrala Västerås.
Rånarna fick med sig en mobiltelefon och plånbok. 54-åringen mår efter omständigheterna bra.

Det var i lördags som den Hockeyallsvenska Västerås tränare Lars Ivarsson var på väg hem efter en kväll inne i centrala Västerås.

Plötsligt kom två män fram och bad om pengar.
– Jag sa naturligtvis nej, och sedan bara small det. När de sänkt mig, med vad jag tror var en spark i huvudet, så kom det ytterligare två personer och jag blev bestulen på både plånbok och mobil, säger Lars Ivarsson till SportExpressen

Fick uppsöka sjukhus

Ett sällskap i närheten kunde snabbt hjälpa Ivarsson, med över 50 landskamper för Tre Kronor och var med och vann OS-brons 1988, och ringa efter hjälp.

54-åringen blev omplåstrad på sjukhuset men kunde åka hem samma kväll utan allvarliga skador.
– Jag är förbannad, och tycker det är bedrövligt att det ska få hända sådana här grejer, säger Ivarsson.

Laget informerades: ”Vansinniga”

Redan under måndagen fanns Ivarsson på plats på jobbet nere i ishallen. Kollegorna och spelartruppen informerades om vad som skett. Spelarna blev ”vansinniga och ledsna” när de fick höra vad som skett, berättar Ivarsson.

Rånarna kom inte över någon större mängd kontanter och han säger själv att det kunde slutat betydligt värre.
– Jag tror det blir bäst att vara med så mycket som möjligt (med laget reds anm.). Jag kan stå på benen och därmed vara på is med laget. Det får fungera. Jag är glad att det ändå gick bra, berättar Ivarsson för SportExpressen..