Guldtränaren lämnade Frölunda – nu är han klar för SHL-konkurrenten

Guldtränaren lämnade Frölunda – nu är han klar för SHL-konkurrenten

Pär Johansson var assisterande tränare i Frölunda när klubben tog SM-guld 2015.
Men efter förra säsongen valde han att hoppa av.
Nu har han skrivit på för SHL-konkurrenten. 

Redan i vintras deklarerade Pär Johansson att han skulle lämna Frölunda efter säsongen.
– Det är ett beslut som har vuxit fram. Jag erbjöds en kontraktsförlängning och vi har diskuterat fram och tillbaka. Men jag känner att det är dags att att prova på någonting annat, därför har jag tagit det här beslutet, sa han till SportExpressen i januari.

Nu har han hittat ett nytt uppdrag.

Klar för SHL-konkurrenten

Någon fortsättning på tränarbänken blir det dock inte. I dag presenterades Johansson som ny spelarutvecklare i HV71.
– Det känns otroligt inspirerande att komma till HV71. Klubben är på helt rätt linje när det gäller synen på spelarutveckling och jag är glad över att få vara en del av det, säger Pär Johansson, säger han till HV71:s hemsida.

”Viktig rekrytering för oss”

Som assisterande tränare i Frölunda, med fokus på backarna, var Johansson med och utvecklade spelare som Lukas Bengtsson, Henrik Tömmernes, Oscar Fantenberg – och inte minst Rasmus Dahlin.

Nu får han ett helhetsansvar att utveckla spelarna i HV71.
– En riktigt bra och viktig rekrytering för oss i målet om att vara ledande på herr, junior- och damsidan. Pär är en välmeriterad tränare som brinner för utveckling. Han kommer att tillföra ytterligare en dimension i utbildningen av våra unga spelare, säger Peter Ekelund, general manager i HV 71.

LÄS MER: Här är Niklas Kronwalls besked om en återkomst till SHL

Oväntade påhoppet i SHL – här riktar sportchefen stenhård kritik mot Frölunda

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);