Oväntade påhoppet i SHL – här riktar sportchefen stenhård kritik mot Frölunda

Karlskrona var mitt uppe i en spelarpresentation.
Då gick sportchefen Patric Larsson till stenhård attack – mot Frölunda.
– Jag tycker att de är rätt kassa…, säger han enligt GT.

Under fredagen presenterade SHL-nedflyttade Karlskrona hela fyra nya spelare. Däribland Frölundas junior Joseph Berger och det var i samband med 18-åringens presentation som det haglade en hel del kritik.

Oväntade utspelet

Från Karlskronas sportchef Patric Larsson – till Frölunda.
– Jag tycker att de är rätt kassa på att ta hand om sina talanger, de värvar alldeles för många. Det finns ingen anledning att ha åtta-tio landslagsspelare i en förening. Jag väljer att vända på det, jag tycker att de misshandlar rätt många talanger faktiskt. Men det är bra, då får vi hit dem i stället. Vi tackar för det, sa sportchefen på presskonferensen enligt GT.

Frölundas svar

Ett väldigt oväntat utspel ändå och i Frölunda är man ganska så oförstående till Larssons ord.
– Egentligen vill jag inte kommentera vad andra klubbar tycker. Men tittar man nutid och historiskt så är och har vi varit i framkant i vårt arbete med juniorer. Vi hade ett av de yngsta lagen i SHL förra säsongen, när vi vann SM-guld senast så hade vi 16 eller 17 spelare som gått genom vår akademi. Dessutom är vi den klubb i världen som haft flest spelare i draften, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler till GT.
– Så tittar man på fakta så är vi i framkant i vårt arbete. Det framkom inte direkt på den där presskonferensen. Det kan aldrig vara negativt att ha många spelare i landslag, säger han.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Stjärnan lämnar Leksand efter SHL-missen – nu klar för konkurrenten

Här är Foppas nya jätteuppdrag – har skrivit på ett femårsavtal: ”Peter Forsberg är definitivt vår man”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);