Här är Foppas nya jätteuppdrag – har skrivit på ett femårsavtal: ”Peter Forsberg är definitivt vår man”

Peter Forsberg har gett sig in i ett nytt jätteprojekt. 
Ishockeylegendarens bolag Fopha Invest har blivit ny samarbetspartner för Årsta slott och de intilliggande golfbanorna.
– Peter Forsberg är definitivt vår man, säger kommundirektören Magnus Gyllestad till Idrottens Affärer. 

Tidigare i april meddelade Peter Forsberg att han och frun Nicole Nordin väljer att flytta från Sverige till Schweiz. Paret har köpt in sig i ett schweiziskt skoföretag.
– Men till hösten är planen att flytta ner och anledningen är att jag och Nicole vill satsa på det här skoföretaget som vi köpt in oss i. Sedan får vi se hur det går och hur vi trivs och allting, men meningen är att bo där i några år, sa han till Sportbladet.

Nu har Foppa gett sig in i ett nytt projekt.

Foppa blir slottsherre

Peter Forsberg har via sitt bolag Fopha Invest slutit avtal med Haninge kommun om att bli samarbetspartner för Årsta slott samt de närliggande golfbanorna. Foppa har tecknat ett femårsavtal och kommer bli projektets stora ansikte utåt. I den nya satsningen ingår även planer på att bygga cirka 1 500 bostäder. Haninges kommundirektör Magnus Gyllestad är mycket nöjd.
– Vi har sökt någon som svarar upp mot vårt krav på långsiktighet och engagemang. Peter Forsberg är definitivt vår man, säger han till Idrottens Affärer.

Storslagna planer

Hockeylegendaren har storslagna planer för projektet. Han vill att människor i alla åldrar ska trivas i området. Det ska finnas något som passar alla.
– Man ska kunna äta ute vid slottet, ha picknick. Kanske ska där finnas en skejtboardpark, kanske ett stort schackspel. Vi har förhoppningar om ett spa, men det största är att göra området tillgängligt för alla. Så att så många som möjligt ska få se hur fint det är där ute, säger han till Mitt i.

DELA för att önska Foppa lycka till med sitt nya projekt!

LÄS MER: Foppas hårda kritik mot elitsatsning för barn – som alla idrottsföräldrar borde lyssna på

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);