Förvirringen i nya NHL-klubben: ”Vi behöver ett namn”.

Under gårdagen gjorde nystartade Las Vegas-klubben klart med sin förste general manager någonsin. Valet föll på George McPhee – tidigare general manager för Washington Capitals mellan åren 1997 och 2014. McPhees första uppdrag i klubben blir att rekrytera en coach och även spelare under nästa sommar, då Las Vegas-klubben kommer att få välja spelare från övriga klubbar i en expansionsdraft. Och målet är klart.
– Vi ska vinna Stanley Cup, sa McPhee under gårdagens presskonferens.

Nu när klubben håller på att organisera sig för fullt inför sin NHL-debut, som sker till säsongen 2017/2018, finns det vissa delar som är lite svårare än andra. Organisationen har bland annat inte kommit underfund med vad klubben ska heta. Ägaren Bill Foley meddelade under presskonferensen som hölls under gårdagen att de inte har hittat något passande namn till laget än. NHL har strikta regler och policys när det kommer till att namnge ett lag i den högsta serien.
– Ligan har varit väldigt tydliga med att namnet inte ska vara förknippat med spel och så vidare, förklarade Foley.
– Vi har massor av förslag, men alla är patenterade.

Den nyfödde klubben har hittills gått under arbetsnamnet ”Black Knights” och kommer från Foleys tid inom den amerikanska armén. Men även det namnet är skyddat och skulle behöva förhandlas med staten för att få fulla rättigheter.
– Vi behöver ett namn och vi behöver det så snart som möjligt så att vi kan lägga det här bakom oss.
– Jag tar gladeligen emot förslag från någon som har en idé för ett namn, speciellt ett som inte redan är patenterat. Det skulle vara toppen.

Så vad säger ni? Har ni några namnförslag åt den nystartade klubben?

LÄS MER: Alexander Nylander kan debutera rekordtidigt i NHL.

LasVegasGeorgeMcPhee

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.