Nylander kan kliva in rekordtidigt i NHL: ”Han kommer bli riktigt bra”.

Storebror William Nylander fick vänta nästan en tvåårsperiod efter att ha draftats innan sin debut i NHL. För lillebror Alexander Nylander kan det gå betydligt snabbare än så. Nu berättar Buffalos general manager Tim Murray att han tror väldigt mycket på sin yngling.
–  Han har en otrolig talang, en otrolig skicklighet. Han kommer att bli en riktigt bra NHL-spelare.

Alexander Nylander, som har imponerat stort under Buffalos utvecklingsläger, valdes som åttonde spelare i draften för några veckor sedan och kan alltså redan till kommande säsong få göra sin debut i världens bästa hockeyliga, enligt Murray.
–  Om du frågar om jag kan se honom återvända till juniorligan (OHL) så antar jag att det scenariot finns. Om du frågar mig om jag kan se honom på en vinge med Jack Eichel och Sam Reinhart så tror jag det scenariot också finns, säger Murray till Buffalo News.

Enligt hockeysverige.se ryktas även Buffalo Sabres ligga i förhandlingar om ett rookiekontrakt med Nylander, vilket skulle betyda att klubben kommer att ha makten över svenskens framtid. I dagsläget finns alternativen att skicka tillbaka honom till OHL, där han gjorde fina  75 poäng på 57 matcher som rookie föregående säsong, skicka tillbaka honom till Rögle som äger de svenska rättigheterna eller att behålla honom inom Sabres-organisationen och kunna nyttja Nylander i NHL eller farmarlaget Rochester Americans som spelar i AHL.

Alexander Nylander själv vet vad han vill spela till nästa säsong.
– Jag tror att jag kan ta en plats i laget. Jag ska göra allt jag kan under sommaren för att göra mig redo för det, meddelar han till Buffalo News.

LÄS MER: 5 anledningar till att Alexander Nylander är en supertalang.

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.