Uppgifter: Han får det spännande uppdraget att leda nystartade NHL-klubben.

Under onsdagen kommer det framtida NHL-laget Las Vegas att presentera sin första general manager någonsin. Nu rapporterar den amerikanska tv-kanalen ESPN att det blir George McPhee, tidigare general manager i Washington Capitals, som kommer att få det spännande uppdraget att leda den nysatsningen.

Tidigare under sommaren stod det klart att Las Vegas kommer att få sitt första professionella idrottslag någonsin, i och med inträdet till NHL-säsongen 2017/2018. Och nu jobbar den nyfödda klubben för fullt med att fylla upp sin organisation. Enligt ESPN har Las Vegas-ägaren Bill Foley haft fyra kandidater till posten som general manager för klubben, däribland  Jason Botterill (Pittsburgh Penguins), Paul Fenton (Nashville Predators) och Julien Brisebois (Tampa Bay Lightnings) – men att George McPhee är den som ligger bäst till att få jobbet.

George McPhee kommer senast från ett uppdrag som rådgivare i New York Islanders, men är mest känd för sin tid i Washington Capitals där han var general manager under åren 1997 till 2014.

LÄS MER: NHL-svensken förlänger sitt kontrakt – får 200 miljoner kronor.

GeorgeMcphee

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.