Förre SM-guldhjälten lämnar Nordamerika – här är nya klubben efter alla Sverige-rykten

Han blev SM-guldhjälte för HV71 2017.
Därefter har Linus Söderström haft en tung tid i karriären.
Nu återvänder målvakten till Europa igen – men inte till Sverige.

Säsongen 2016/17 fick han sitt enorma genombrott i svensk hockey. När Linus Söderström storspelade fullständigt i SM-slutspelet för HV71.

Vann SM-guldet

Med många matchavgörande insatser ledde 20-åringen klubben ända fram till SM-guldet. Och Söderström blev genast en stor favorit hos HV71-supportrarna.

Linus Söderström, HV71
170429 HV71:s målvakt Linus Söderström jublar med SM-pokalen LeMat efter att HV71 blivit svenska mästare under final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Brynäs den 29 april 2017 i Jönköping. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91775

Efter guldåret skrev målvaktstalangen på NHL-kontrakt med New York Islanders och han spåddes en lysande framtid. Men sedan tog stora skadebekymmer över och svenskens karriär har gått i stå.

Bara 4 matcher

Senaste säsongen blev det bara 4 matcher i ECHL för 23-åringen. Nu har Söderström bestämt sig för att lämna Nordamerika och återvända tillbaka till Europa.

Linus Söderström, HV71
170930 HV71:s målvakt Linus Söderström efter ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och HV71 den 30 september 2017 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Det har ryktats om både Timrå och flera andra svenska klubbar. Men det blir inte spel i Sverige för den förre guldhjälten. Istället har han skrivit på ettårskontrakt med finska Ässät.
– Linus är en målinriktad och mycket beslutsam person med målet att ta sig till NHL. På grund av omständigheterna har han kunnat träna länge och med hög kvalitet så han är i fin form, säger klubbens sportchef Tommi Kerttula i ett pressmeddelande.
– Vår målvaktstränare Jaakko Rosendahl har gjort ett bra jobb för att få Linus till oss. De har i förväg etablerat en relation genom diskussioner om filosofi, träning och spel, samt områden för utveckling, för att få Linus tillbaka i jakten på NHL-drömmen.

Linus Söderström har gjort totalt 36 matcher i SHL och 22 i HockeyAllsvenskan. Men senaste tre säsongerna har han bara lyckats genomföra 18 hockeymatcher.

LÄS MER: SHL-profilens mardröm under våren – över 100 dagar på sjukhus: ”Trott att det är över”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!