Förre SHL-målvakten lägger skridskorna på hyllan – endast 28 år gammal

Sebastian Idoff spåddes en lysande framtid.
Men den förre SHL-målvaktens karriär har inte lyft till de höjder han önskat.

Nu väljer han att lägga av, endast 28 år gammal.

Under junioråren sågs Sebastian Idoff som en av Sveriges främsta talanger. Målvakten representerade Sverige i samtliga juniorlandslag, hela vägen upp till Juniorkronorna.

SHL-debuterade

Säsongen 2009/2010 fick han chansen i Frölunda och då blev det totalt tre matcher i SHL. Men därefter stannade karriären av.

Foto: Bildbyrån

Idoff var därefter utlånad till Borås och gick sedan vidare till Troja Ljungby och drygt tre säsonger i Södertälje.

De senaste två säsongerna har han spenderat i Norge, allra senast i Lörenskog. Men nu väljer han att lägga skridskorna och plocken, på hyllan.

Lägger av – 28 år gammal

I en intervju med Hockeysverige berättar Idoff att han redan i höstas funderade över att sluta. Men nu har han tagit det definitiva beslutet.
– Har man inte hundra procent passion för det man gör så tycker jag inte man ska göra det, säger Idoff i en intervju med Hockeysverige.

28-åringen kommer nu i stället byta bransch helt. I höstas var det aktuellt att bli målvaktstränare i den norska klubben och nu blir det jobb i restaurangbranschen.

Vill inspirera andra

Idoff har fått jobb som restaurangchef i den norska staden Lilleström och hoppas inspirera andra som lägger av med hockeyn.

Bara för att karriären är slut innebär det inte att det inte går att lyckas på andra håll, menar han.
– Du lär dig så mycket genom idrotten och utan den tror jag inte att jag hade haft den tjänsten jag har idag. Tävlingsinstinkten i allt du gör, lagsammanhållning, ta direktiv, disciplin med att träna och disciplin med kost, laganda. Sedan skiljer det såklart väldigt mycket från person till person, säger han.

Foto: Bildbyrån

Men hockey släpper han inte helt. Idoff kommer vara målvaktstränare i Lörenskog och ser sig jobba inom hockeyn i framtiden.
– Ja, det är lite därför jag vill vara kvar som målvaktstränare. Jag har fått frågan om jag ska bli coach eller agent och jag stänger inga böcker, för jag sitter ju på kunskap. Men det r något som ligger i framtiden, jag vill inte se så långt fram. Jag vill leva mer i nuet. säger Idoff till Hockeysverige.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Tränarens helmärkliga råd till William Nylander – efter tunga starten: ”Sätt på kanal..”

Här sätter Alexander Ovechkin in tunga tacklingen i natt – på Zdeno Chara(!)


 

Läs mer om...