Mike Babcocks helmärkliga råd till William Nylander – efter tunga starten

Tränarens helmärkliga råd till William Nylander – efter tunga starten: ”Sätt på kanal…”

William Nylander har endast gjort poäng i två av 14 matcher denna säsongen.
Tränaren Mike Babcock har ett råd till den svenske stjärnan, som kanske kan hjälpa honom komma tillbaka till gammal fin form.
– Sätt på kanal 393, den är helt otrolig, säger han enligt TSN.

Efter en höst fylld av kontraktsförhandlingar blev det, bara minuter innan deadline, till slut klart. William Nylander skrev på ett nytt sexårskontrakt med Toronto värt 6,9 miljoner dollar per år.

Blytung start för Nylander

Men säsongsstarten har varit allt annat än lyckosam för 22-åringen. Nylander gjorde så sent som i förra veckan säsongens första mål och har gått poänglös i 12 av 14 matcher.

Foto: Bildbyrån

Kritiken mot svensken har ökat efter den uteblivna poängproduktionen. Trots det har både tränaren Mike Babcock och Nylander själv valt att ta situationen med ro.

Kritiseras: ”Oacceptabelt”

En som däremot anser att Nylander underpresterar betydligt är den förre Toronto-backen Carlo Colaiacovo.
– Det han har visat är oacceptabelt. Han har inte bevisat att han är en NHL-spelare. Han gör det lätt för sig hela tiden. Det finns ingen intensitet. Det finns ingen arbetsmoral. Var har Nylander varit? Den sortens hockey ger dig inte resultat, sa Colaiacovo till TSN tidigare i veckan.

Nylander har gjort totalt tre poäng i år och får efter den senaste matchen mot Toronto stöd från lagets ”pappa” Patrick Marleau.

Svensken själv tar samtidigt situationen med ro och försöker att se positivt på fortsättningen.
– Jag vet vad jag är kapabel till och jag vet att det kommer släppa. Du kommer ha tuffa perioder och nu är det betydligt tuffare än andra gånger. När puckarna väl börjar gå i mål kommer det släppa, säger Nylander enligt TSN.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Mike Babcock konstaterar att det endast är hårt jobb som gäller för att det ska släppa för 22-åringen.

Babcocks råd

Men han kommer också med ett, något märkligt, råd till svensken.
– Det är precis det här countrymusik- och jaktkanalerna är till för. Wild TV, på kanalplats 393. De nämner inte hockey en enda gång. Jag svär, det är helt otroligt, säger Babcock enligt TSN.

Det återstår att se om tränarens råd kan hjälpa Nylander till större framgångar på isen. Det första testet blir natten till fredag, då Toronto ställs mot New Jersey Devils på bortaplan.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/oG3eJCKERYo4_lkgvGyARNzExf3W4eDbA1DJ9KUHKDV7147ralmWvZKNZ2UtCsIX?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Tre Kronor-stjärnan öppnar för SHL-återkomst: ”Jätteaktuellt”

Forwarden lämnar SHL– klar för spel i klassiska klubben