Förre SHL-forwarden återvänder till svensk hockey – helt klar för toppklubben: ”Mycket potential”

Efter sju raka säsonger i SHL stod han utan kontrakt.
Men nu har Gustav Possler gjort klart med ny klubb.
I dag blev 25-åringen presenterad av topplaget Björklöven.

Han kommer från sju raka säsonger i SHL med Djurgården och Modo. Men efter 95 poäng på 244 matcher i SHL har Gustav Possler varit klubblös sedan säsongens slut.

244 SHL-matcher

Senaste säsongen avslutade 25-åringen hos finska Lukko men fick inte vara kvar i klubben till kommande säsong. Därefter har forwarden varit tillbaka i Sverige och tränat med förra säsongens stora överraskning i HockeyAllsvenskan; Björklöven.

Gustav Possler, Djurgården
191029 Djurgårdens Gustav Possler inför ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Possler har några skadefyllda säsonger i ryggen och är nu ute efter revansch. För att få igång hockeykarriären igen på allvar.

Klar för Löven

I dag blev han klar för ny klubb. När han presenterades som Björklövens senaste nyförvärv.
– Det har växt fram ett beslut här under den perioden som han tränat med oss, där vi valt att skriva kontrakt med Gustav Possler. Han är en hockeyspelare med mycket potential och den hoppas vi locka fram här i Björklöven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä i ett pressmeddelande.

Gustav Possler, Djurgården
191114 Djurgårdens Gustav Possler under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Luleå den 14 november 2019 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

25-åringen har varit på jakt efter en ny klubb efter den tuffa tiden i Djurgården. Och har även flörtat öppet med Björklöven senaste tiden.

”Känns jätteroligt”

Nu är ett ettårskontrakt påskrivet och klart.
– Det känns jätteroligt att komma hem och jag ser jättemycket framemot att spela inför fansen. Jag har otroligt fina minnen ifrån mötena med Skellefteå bland annat, när man satt på trapporna vid ståplats. Det skulle man gärna uppleva igen men då som spelare, säger nyförvärvet i sitt första uttalande.

Gustav Possler spelade i Björklöven under ungdomsåren och representerade även Västerbotten i TV-pucken. Nu väntar spel i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

LÄS MER: Klart: Legendaren lämnar SHL – klar för toppklubb