Klart: Legendaren lämnar SHL – klar för toppklubb

Klart: Legendaren lämnar SHL – klar för toppklubb

Det snackades om Leksand, ryktades om Modo.
Men legendaren Tommy Samuelssons tränarkarriär fortsätter i Schweiz.

Tommy Samuelsson valde något överraskande att inte förlänga sitt kontrakt med Skellefteå i SHL. 60-åringen letade efter en ny utmaning och det ryktades om både Leksand och Modo.

200227 Skellefteås tränare Tommy Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Skellefteå den 27 februari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Men siktet var inställt på utlandet och nu har Samuelsson presenterats av sin nya klubb. Han blir assisterande tränare till Rikard Grönborg i storklubben ZSC Lions. Det bekräftade klubben i dag.
– Tommy letade efter en ny utmaning utomlands. Han är erfaren och framgångsrik och tack vare sitt arbete i Tyskland, Österrike och Schweiz har han mycket goda tyskakunskaper, säger sportdirektören Sven Leuenberg till klubbens hemsida.

191226 Skellefteås tränare Tommy Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Örebro den 26 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Färjestad-ikonen Samuelsson – som har tre SM-guld och tre VM-silver som främsta merit som spelare – har tidigare coachat i Österrike (HC Innsbruck och Vienna Capitals) och Tyskland (Ingolstadt).