Efter alla utlandsrykten – här är jagade SHL-stjärnans besked till Färjestad: ”Det är klart”

Först blev Jonathon Blum kvar i Färjestad.
Nu meddelar även Vojtech Mozik att han stannar.
– Jag ser fram emot att fortsätta i Färjestad, säger tjeckiske backen till NWT.

Färjestad har förlorat flera tunga nyckelspelare efter säsongens slut. Bland annat Markus Nilsson och Linus Johansson till KHL är två tuffa förluster.

Fortsätter i SHL

Men nu rätas också flera frågetecken ut för andra stjärnspelare i laget. Nyligen gav Jonathon Blum tummen upp för att stanna kvar i FBK.

Vojtech Mozik, Färjestad
200111 Färjestads Vojtech Mozik jublar efter han gjort 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Oskarshamn den 11 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Och nu kommer nästa stora glädjebesked för värmlänningarna. Tjeckiske toppbacken Vojtech Mozik har bestämt sig för att fullfölja sitt kontrakt.

NHL- och KHL-meriterade backen har nu tagit sitt slutliga beslut om kommande säsong.
– Det är klart nu. Jag stannar i Färjestad nästa säsong, och det beskedet har jag också gett Peter Jakobsson (sportchef), säger han till lokaltidningen NWT.

”Vill stanna i FBK”

27-åringen höll dörren öppen för en återkomst till KHL och hade även intresse från schweiziska NLA-klubbar. Men på grund av att hans KHL-rättigheter fortfarande ägs av Vitiaz Podolsk så blev det problem i förhandlingarna.
– Jag har pratat med några klubbar i KHL och Schweiz, men jag sitter fast i ett avtal med min förra klubb Vitiaz. De har kvar rättigheterna på mig ytterligare en säsong. Vitiaz kräver en väldigt stor summa för mig, men efter nästa säsong är jag fri, säger han till tidningen.

Vojtech Mozik, Färjestad
200102 Färjestads Per Åslund, Lucas Ekeståhl-Jonsson, Victor Ejdsell och Vojtech Mozik jublar efter Victor gjort 1-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 2 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Mozik skulle helt enkelt bli alldeles för dyr för en annan KHL-klubb att få loss på grund av att Vitiaz Podolsk sitter på rättigheterna. Men han ser ändå inte FBK som en nedköp.
– Absolut inte! Jag vill verkligen stanna och ser fram emot att fortsätta i Färjestad, som är en fantastisk klubb med en otrolig tradition. Färjestads fans är dessutom de bästa jag har upplevt under hela min karriär, säger han i intervjun.

Vojtech Moziks debutsäsong i SHL och Färjestad resulterade i 15 poäng på 50 matcher.

LÄS MER: Klart: Topplaget presenterar ny trio i dag – värvar SHL-målvakt och tidigare Frölundatalang