Förre NHL-svensken på väg till SHL-klubben – vunnit dubbla SM-guld: ”Det stämmer”

Nykomlingen Oskarshamn fick stanna kvar i SHL.
Nu vill klubben förstärka laget till kommande säsong – med en gammal NHL-svensk.
– Det stämmer att han var här och hälsade på, säger general manager Thomas Fröberg till Barometern.

Han har gjort hela 448 matcher i SHL och 173 matcher i NHL. Dessutom en hel del landslagsmatcher för Tre Kronor och vunnit två SM-guld med Djurgården.

NHL-svensk till SHL

Nu är legendaren Mathias Tjärnqvist på väg tillbaka till SHL igen. Spelarkarriären tog slut 2017 och sedan dess har 40-åringen haft tränarjobb i både Malmö Redhawks och Rögle.

Mathias Tjärnqvist, SHL
171226 Malmö Redhawks assisterande Sportchef Mathias Tjärnqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 26 december 2017 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91930

Senaste säsongen var Tjärnqvist huvudtränare för Rögles J18-lag. Men nu är han högaktuell för steget upp till ett A-lag igen – i en annan förening.

SHL-laget bekräftar

Den förre landslagsforwarden har träffat IK Oskarshamn som för närvarande är på tränarjakt till en ny säsong i SHL.
– Det stämmer, säger klubbens general manager Thomas Fröberg till lokaltidningen Barometern.
– Vi har några alternativ till vem som ska bli den tredje tränaren och Mathias är ett av dem.

Mathias Tjärnqvist, SHL
190108 Assisterande sportchef Mathias Tjärnqvist under en ishockeyträning med Malmö Redhawks den 8 januari 2019 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92200

Tidigare har det ryktats om att Färjestadlegendaren Pelle Prestberg också varit aktuell för rollen som assisterande tränare i IKO. Men det vill Fröberg avfärda helt och hållet.

Istället kan det alltså vara NHL-rutinerade Tjärnqvist som kliver in i båset till nästa säsong. Tidningen rapporterar även att Oskarshamn är så gott som överens med spelarna Nichlas Torp och Johannes Salomonsson om nya kontrakt.

LÄS MER: Förre SHL-stjärnan dumpas av utländska storklubben – efter bara en(!) match