Förre NHL-svensken lämnar KHL-laget – klar för ny klubb efter stora succésäsongen: ”Följt honom länge”

Anders Lindbäck gjorde succé förra säsongen.
Nu byter han lag inom KHL.
– Vi har följt honom under en lång tid, säger Jokerits general manager Jari Kurri.

Anders Lindbäck är en av Sveriges mest meriterade målvakter. 2010 lämnade han Sverige och SHL för spel i Nordamerika – och där blev han kvar länge. 

Gjort succé i KHL

Först efter att ha representerat Nashville Predators, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Buffalo Sabres och Arizona Coyotes så gjorde han en oväntad comeback i Sverige under säsongen 2016/2017, då han räddade Rögle kvar i SHL. Men comebacken i svensk hockey blev kortvarig, och redan året därpå var han tillbaka i Nordamerika.

Anders Lindbäck, KHL
170323 Rögles målvakt Anders Lindbäck inför en ishockeymatch i direktkvalet till SHL mellan Rögle och Karlskoga den 23 mars 2017 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN / Cop 145

Men efter en säsong helt utan NHL–matcher så lämnade han på nytt, denna gång för schweiziska HC Davos. Inför den nyss avslutade säsongen så gick dock flyttlasset till Ryssland, och Torpedo Nizhny Novogorod – där det blev stor succé.

Klar för ligarivalen

Lindbäck hade en räddningsprocent över .92, och släppte bara in cirka två mål per match. Nu står det klart att han ännu en gång rör på sig. 

Anders Lindbäck, KHL
170228 Rögles målvakt Anders Lindbäck under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Rögle den 28 februari 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116


Efter den stora succésäsongen så presenterades han på tisdagen för ligarivalen Jokerit. 

– Lindbäcks namn har funnits med i många år när vi kollat på målvakter till Jokerit. Vi har följt honom under en lång tid och det är kul att äntligen ha honom i laget. Han är en stor men samtidigt väldigt rörlig målvakt som spelade väldigt bra förra säsongen, säger Jokerits general manager Jari Kurri till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!