SHL-klubbens knallvärvning – nordamerikansk poängkung har skrivit på: ”Vill vinna”

Skellefteå värvar.
Poängkungen Tyler Morley har skrivit på.
– Han jobbar hårt, spelar för att vinna och är en person som kommer passa in bra i gruppen, säger general manager Erik Forssell.

Tyler Morley gjorde debut i AHL under säsongen 2015/2016, och gjorde året därpå 48 matcher i ligan. Men högre upp än så kom han aldrig i det nordamerikanska ligasystemet.

Enorma poängsnittet

I stället flyttade kanadensaren 2017 till Europa, för spel i kroatiska Medvescak Zagreb – där succén blev enorm. Forwarden stod för hela 63 poäng på 54 matcher, vilket ledde till en flytt till den finska ligan.

Foto: Skärmdump/Twitter

Där har succén bara fortsatt. Morley gjorde under sin debutsäsong 41 poäng på 57 matcher, och under den nyss avslutade säsongen så snittade han över en poäng per match (38 poäng på 37 matcher).

”Vill vinna”

Nu är han klar för Skellefteå AIK.

– Tyler är en spelskicklig center som gjort två bra år i finska ligan. Han jobbar hårt, spelar för att vinna och är en person som kommer passa in bra i gruppen, säger Erik Forssell.

200218 Skellefteås general manager Erik Forssell under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 18 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

– SHL är en av de bästa ligorna i världen och som spelare vill du alltid spela i bästa möjliga lag i bästa möjliga liga. Jag vill vinna, det är därför vi spelar, så det var ett ganska enkelt beslut att fatta, säger Morley.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!