Foppas jättemiss efter operationen – som hade fått vem som helst att ge upp: ”Kröp mellan säng och badkar”

Foppas jättemiss efter operationen – som hade fått vem som helst att ge upp: ”Kröp mellan säng och badkar”

Peter Forsberg fick ett, supertydligt råd efter en av sina många operationer.
Då stod han för tabben som absolut inte fick hända.
– Det var en ganska jobbig kväll, har han sagt om fadäsen.

Peter Forsberg är inte bara en av våra absolut största hockeyspelare genom tiderna. Han är nog i toppen när det kommer till att vara mest skadedrabbade också. Hade det inte varit för alla besvär, särskilt i fötterna, så går det bara att fantastiska om hur jäkla bra han faktiskt hade varit. Men Foppa hade ju en hygglig NHL-karriär ändå.

Stora tabben

Han har en av de mäktigaste poängsnitten i NHL:s historia med sina 885 poäng på 708 matcher. Under åren i Colorado Avalanche blev det dessutom två Stanley Cup-titlar, och en rad hedervärda individuella priser. Men så var det ju det där med skadorna… Det gick till slut inte att hålla på längre, det gjorde för ont, och under sina sista år i NHL blev det knappt mer än en halv säsong.

Artikeln fortsätter efter bilden

Peter Forsberg, NHL
080301 Ishockey, NHL, Colorado Avalanche: Peter Forsberg under presskonferensen. © Bildbyrån – 85140

Peter Forsberg är nästan lika omtalad för sina skador som för det han gjorde på isen, och det var så många operationer att han till och med fick schemalägga dem för att kunna på bra sport på tv samtidigt som han låg och hämtade sig.

En operation glömmer Foppa aldrig:

– Det var två ben som rörde sig och vi skulle slå in en märla mellan benen i foten. Läkaren slog in den men tyckte att den var för liten, så han drog ut den och slog i en större med en gummiklubba. Sen sydde han ihop och sa: ”Det här kommer att göra riktigt ont så ta de här tabletterna ikväll”, har Foppa sagt enligt NHL.com.

LÄS MER: Wayne Gretzkys gåva till svenska lagkompisarna är värd miljoner – tappades bort i 10 år: ”Jag säljer den aldrig”

”En ganska jobbig kväll”

Foppa hade alltså ett enkelt uppdrag för att lindra smärtan efter den omfattande operationen. Men det gick fel.

– Jag glömde tabletterna på sjukhuset. Det var fredag kväll och alla hade gått hem. Bedövningen började släppa på hotellet. Då gjorde det ont. Jag minns att jag kröp mellan sängen och badkaret. Vattnet var 50 grader varmt och då fick kroppen en chock och foten kändes inte så mycket… Det var en ganska jobbig kväll.

Artikeln fortsätter efter bilden

971105 Ishockey, NHL, Peter Forsberg, Colorado Avalanche © Bildbyrån

Det är bara en av många historier om Peter Forsbergs många skador. Han har bland annat haft en sprucken mjälte efter en smäll under en NHL-match, haft armar ur led, gjort ingrepp i axeln, och så fötterna då. Ändå lyckades Foppa få NHL-publiken att häpna gång efter gång med sin otroliga skicklighet, och han var aldrig rädd för att ta en smäll när det behövdes. Så agerar en äkta hjälte!

LÄS MER: Johan Cruyffs helt perfekta hyllning till Henrik Larsson är det mäktigaste vi hört: ”Det jag älskar med honom…”