Foppa avslöjar hemliga knepet i omklädningsrummet – som visar hans otroliga storhet: ”Ingen visste om det”

Peter Forsberg är en av våra riktigt stora hockeygiganter.
Han vann allt som går att vinna – förutom SM-guld…
Och det finns en anledning till hans storhet, nämligen en hemlig rutin i omklädningsrummet inför matcher.

Det är få som slår Peter Forsberg inom svensk hockey. Han gjorde otroliga 885 poäng på 708 matcher och vann dubbla Stanley Cup-titlar med Colorado Avalanche.

Foppa vann allt

”Foppa” vann även allt som går att vinna på landslagsnivå med dubbla OS-guld och dubbla VM-guld för Tre Kronor. Det enda som han aldrig lyckades vinna var ett SM-guld med Modo.

Peter Forsberg, NHL
990128 Colorado: Peter Forsberg © Bildbyrån – 50047

Forsberg var verkligen en vinnarskalle av sällan skådat slag och hade det inte varit för de tuffa skadeproblemen mot slutet av karriären så hade hans karriär kunnat vara ännu bättre. Och pokalskåpet ännu mer välfyllt.

”Ingen visste”

Foppa kunde sannerligen ösa in poäng under sina bästa stunder men hans storhet som hockeyspelare var så mycket mer än så. Svensken gav allt ute på isen och kunde både ge och ta smällar för sitt lag.

Peter Forsberg, NHL
Peter Forsberg gästar ”I huvudet på Gunde Svan”. FOTO: TV4.

När han gästade programmet ”I huvudet på Gunde Svan” avslöjade Forsberg sin egen hemliga rutin inför varje match, se videon här nedanför. Ett knep som fick honom att tända till varje gång och ge allt för laget ute på isen.
– När du kommer in i omklädningsrummet så hänger tröjan med namnet utåt så att man ser var man sitter någonstans. Men då fick jag alltid för mig att gå och vända på tröjan när jag kom in i omklädningsrummet så att loggan var utåt. För att det var för laget man spelade, inte för mig själv. Därför vände jag alltid på tröjan, erkänner Foppa i TV4-programmet.
– Jag tror inte att någon visste om det, utan det var mest för mig själv. En liten grej bara att visa att laget var viktigare än jaget. Det brukar lösa sig i alla fall.

Det är helt klart genialt gjort av Peter Forsberg. En liten gest som blir oerhört värdefull och ger så mycket mer energi.

Dela artikeln för att hylla Foppa som en av svensk hockeys största någonsin!

LÄS MER: Peter Forsberg avslöjar fula knepet vid varje(!) ny slutspelsserie – som fick motståndarna att avsky honom

Se videon: