Peter Forsberg avslöjar fula knepet vid varje(!) ny slutspelsserie – som fick motståndarna att avsky honom

Peter Forsberg var vidrig att möta.
Och han hade sina knep.
Nu avslöjar han draget han använde – varje slutspelsserie.

Peter Forsberg var inte bara en bra hockeyspelare. Han var ett fysiskt monster och en ren mardröm att möta. Hans vinnarskalle är nästan omatchad i hockeyhistorien, och han kunde verkligen gå över lik bara för att vinna. Det ledde också till en hel del framgångar. Peter Forsberg är en av få spelare som vunnit VM, OS och Stanley Cup två gånger – och han är fortfarande en av Colorados allra största genom tiderna.

”Handlar om att våga stå där”

I slutet av 90- och början av 00-talet hade Colorado ett superlag, och för Forsberg blev det alltså två Stanley Cup-titlar.

– Vi hade många bra hockeylirare i Colorado. Ray Bourque var där, Rob Blake var där, Joe Sakic var där. Slutet av 90- och början av 00-talet. Och sådana som Claude Lemieux och Patric Roy, de gjorde ju mer än vad som är normalt för att vinna, har Peter Forsberg sagt i podcasten Hockeypuls.

080301 Ishockey, NHL, Colorado Avalanche: Peter Forsberg på presskonferens. © Bildbyrån

Det som kännetecknade laget var framför allt allas stora vinnarskalle. Det var helt enkelt ett gäng krigare.

– Det spelade ingen roll vad priset var för att vinna. Det kunde vara att skälla ut en medspelare, eller köra över någon i andra laget. Bara se till att spela lite på sidan om. Det är ju inte bara att gå ut och lira pucken fram och tillbaka och tro att man ska vinna. Det handlar om att våga stå där också, säger Foppa.

Avslöjar fula knepet

Och Peter Forsberg själv hade sina knep för att få sina motspelare ur balans. Han avslöjar bland annat knepet han använde för att få sina motståndare ur balans.

– Det är smågrejer. Jag tycker att man varje gång man börjar en slutspelsserie… Jag försökte alltid crosschecka någon rakt över händerna i första bytet, så fort han släppte pucken. Bara skit i pucken och crosschecka han, för han ska veta att jag är här. Han ska inte vara orolig för nåt annat. Ska ni slå oss, då kommer ni få kriga för det. Det är inte bara att gå dit och sätta dit klubban, säger han.

971105 Ishockey, NHL, Peter Forsberg, Colorado Avalanche © Bildbyrån

För Peter Forsberg handlade det om att visa motståndarna att man menade allvar.

– Det var liksom, ”nu är det fight här, och vi kommer försöka spela för att vinna”. Det är ju spelet vid sidan om. Det accepterades inte att inte vinna.

Peter Forsberg – en av våra allra största genom tiderna!

LÄS MER: Bryter nu tystnaden om svenske stjärnan – därför flyttar han till KHL: ”Ingen kan döma oss för det här”