Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Finska hånet mot Erik Karlsson under träningsmatchen

Det blev förlust för Sverige i den första träningsmatchen av två mot Finland inför World Cup med 3-2. Det blev ändå starka känslor under mötet i Hartwall arena trots statusen som träningsmatch. Den som var allra aktivast var Finlands forward Leo Komarov. Han var en ren pest på isen.

Ständigt irriterade Komarov svenskarna och Erik Karlsson fick utstå direkta hån. Främst när Karlsson bjöd på ett av Finlands mål, då fick svensken höra ett och annat.
– Jag har spelat med Leo och känner Leo. Han är en energisk kille, han bryr sig och spelar med hjärta. Han var minst lika glad som vi var när vi gjorde mål. Det är inte så mycket mer att säga om det, säger Karlsson till SportExpressen.

Men vad Komarov sa är dock oklart. Finländaren, som pratar svenska, valde att skicka hånen på sitt modersmål till Karlsson.
– Han pratar ju flytande svenska men det blev finska den här gången och då vet jag inte så mycket mer än ”kiitos” och ”ole hyvä”, säger svenske backen som nu vill fokusera på framtiden.
– Nu gäller det att inte tänka för långt fram utan ta morgondagen först. Första matchen är alltid lite så där och ju mer vi spelar ihop ju mer kommer vi att falla samman. Totalt sett var det en väl utförd första match med Tre Kronor.

LÄS MER: Hockeyprofilens krav: ”Pensionera numret, Tre Kronor”.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.

 

Läs mer om...