Färjestads besked efter drömvärvningarna – öppnar nu för NHL-svensken också(!): ”Han hade varit bäst i SHL”

Färjestads besked efter drömvärvningarna – öppnar nu för NHL-svensken också(!): ”Han hade varit bäst i SHL”

Flera drömvärvningar.
Nu öppnar Färjestad för ytterligare förstärkning – i form av en NHL-svensk.
– Han hade varit en av de absolut bästa i ligan, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Färjestad gick i den gångna säsongen in som en av de stora favoriterna, men det blev en rejäl flopp under grundserien och FBK tog sig bara till åttondelsfinal, där man visserligen tog sig vidare i serien mot Malmö Redhawks. Men i kvartsfinalen hade man inte mycket att hämta mot blivande svenska mästarna Växjö Lakers, och det blev alltså bara kvartsfinal för FBK.

”Försöka hantera det”

Till nästa säsong storsatsar man dock och hittills så har man, på pappret, gjort ett exemplariskt jobb. Flera profilstarka hemvändare har skrivit på, och i helgen stod det klart att Joakim Nygård vänder hem till klubben efter en vända i NHL. Dessutom så har poängmaskinen Marcus ”Lilliz” Nilsson flyttat hem igen, och Färjestads forwardsbesättning kommande säsong blir helt klart att en av de absolut starkaste i hela ligan.

181006 Marcus Johansson of the New Jersey Devils during the press conference after the NHL Global Series match between Edmonton Oilers and New Jersey Devils on october 6, 2018 in Gothenburg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Men än är det troligtvis inte klart. I ett webbprogram på Aftonbladet så menar sportchefen Peter Jakobsson att fler värvningar kan göras, och han nämner själv en NHL-svensk som kan vara aktuell.

– Det beror på vad som finns ledigt, men det är klart… skulle tomten komma med en säck och släppa av Marcus Johansson, då får vi väl försöka hantera det och lösa det, absolut. Det är klart att jag har spenderat en del pengar, det har jag verkligen gjort, men någonting ska väl finnas kvar där ute, det hoppas jag och tror jag, säger han.

Utesluter inte comeback

Marcus Johansson fick sitt stora genombrott i just Färjestad men har nu gjort över tio raka säsonger i Nordamerika. Senast kommer han från en säsong där han svarade för 14 poäng på 36 matcher med Minnesota Wild. Han har dock ett utgående kontrakt, men det lär inte saknas intresse. För bara något år sedan var han assisterande lagkapten i Washington Capitals.

Peter Jakobsson säger att det inte går att utesluta att det blir spel i FBK.

– Nej, alltså det handlar egentligen om vad Marcus Johansson vill. Färjestad vill alltid att Marcus Johansson ska spela här, och det har jag sagt till honom varje sommar, att vi vill ha honom på plats. Så det är bara upp till honom själv om han vill spela här eller inte. Han hade varit en av de absolut bästa hockeyspelarna i ligan nästa år, och kommer han hem så vill vi att han ska spela här. Men jag tror tyvärr att det är ett långskott, säger han.

160428 Washingtons Nicklas Bäckström och Marcus Johansson under kvartsfinal ett i NHL mellan Washington Capitals och Pittsburgh Penguins den 28 april 2016 i Washington. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I Färjestad spelar sedan tidigare Marcus Johanssons bror, Martin Johansson.

– Vi har en kontakt och sen är väl det klart att de pratar som bröder gör, och bröder vill säkert spela tillsammans. Jag tycker vi har en bra dialog, så vi behöver inte tjata på Martin att han ska göra jobbet, säger Jakobsson.

LÄS MER: När Roger Rönnberg bröt mot lagen(!) – för att sätta dit fuskarna på träning: ”Det var ju helt sjukt”

Få våra nyhetsbrev!