När Roger Rönnberg bröt mot lagen(!) – för att sätta dit fuskarna på träning: ”Det var ju helt sjukt”

När Roger Rönnberg bröt mot lagen(!) – för att sätta dit fuskarna på träning: ”Det var ju helt sjukt”

Roger Rönnberg ville hålla koll på Frölundas träningar när han var på semester.
Men det visade sig att han bröt mot lagen(!) på kuppen.
– Helt sjukt. Det var ju lite Big Brother-hus, har Robin Figren sagt i podcasten ”Släpp Sargen”.

Roger Rönnberg har under tio års tid framgångsrikt lett Frölunda i SHL. Under alla åren har det blivit flera SM-guld och CHL-titlar, och Rönnberg har tokhyllats för sitt ledarskap i klubben och den vinnarmentaliteten som han faktiskt skapat i klubben, som år efter år anses vara en av de stora giganterna i ligan.

Övervakade träningen(!)

En sak som Rönnberg ofta hyllas för är sitt engagemang och hur mycket han brinner för det han gör. I podcasten Släpp Sargen har Robin Figren, tidigare spelare i Frölunda, berättat om när Roger Rönnberg ville utveckla ”allt” i Frölunda – och bland annat fick upp tolv kameror i taket så att man skulle kunna se träningarna från flera vinklar och även i efterhand. 

– Helt sjukt. Det var ju lite Big Brother-hus där i Frölundaborg på något sätt, sa Figren när Rönnberg gästade podden. 

– Nu kommer jag ihåg vad du är ute efter, svarar Rönnberg.

201212 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 12 december 2020 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Figren berättar:

– Ja, det kan du ge dig fan på! Då hade vi någon träning, i vilket fall – och Roger var inte med, utan han var på skidsemester med familjen just då, men vi hade ganska hård träning med de andra tränarna. Så mot slutet skulle vi åka skridskor och starta vid förlängda mållinjen. Så vi körde vår träning där medan Roger bastade efter sin skidåkning, tog en kall öl och njöt. 

– Nja, jag låg i Sälen med iPaden och såg dig träna, fyller Rönnberg i.

”Är det verkligen lagligt?”

Och Rönnberg var inte riktigt nöjd med det som han via iPaden såg Figren uträtta.

– Ja, exakt! Jag får alltså ett SMS efter träningen där det står ”fuska inte”. Då har han tagit en ”print screen” från de här kamerorna som han har suttit och tittat på när jag startar kanske tolv centimeter för långt fram vid förlängda mållinjen, berättar Figren. 

– Du var klart före. Du fuskade tydligt, menar Rönnberg.

170206 Frölundas Robin Figren och tränare Roger Rönnberg under en ishockeyträning den 6 januari 2017 i Falun. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Men Rönnbergs övervakning var inte helt laglig, skulle det visa sig. Figren berättar, skämtsamt, om diskussionen som utmynnades mellan de båda.

– Äh, det är helt sjukt. Så får man den – och då frågar jag sedan Roger ”är det här verkligen lagligt?”. Roger bara ”det här är tvärlugnt, det här är inga problem” – och då sa jag att jag skulle vilja se lite papper, lite godkännande på det här, för jag hade svårt att se att man kunde bevaka ett lag så här. Tror ni det kom något papper på det här eller? Aldrig!, säger Figge.

– ”Berra”, som var säkerhetschef – det kan jag säga till dig nu, ”Figge” – han kom ner till mig där i samma veva och hörde vår diskussion. Då tog han mig åt sidan och sa ”Roger, det finns absolut inga papper på det här”. Så du var något på spåren där! Nu har vi dock fått det godkänt, så nu har jag koll på dem dygnet runt!, säger Rönnberg.

LÄS MER: Svenske lagkamratens helt perfekta sågning av Henrik Zetterberg: ”Nu kommer han halshugga mig – men…”

Få våra nyhetsbrev!