Färjestad bryter tystnaden om svenskstjärnan – ryktas vilja göra fräck värvningskupp och snuva rivalen Frölunda

De gjorde upp om semifinalplatsen i SM-slutspelet.
Mycket talar för att Färjestad och Frölunda även gör upp om samma stjärnspelare inför kommande säsong.
Nu uttalar sig Färjestad om drömvärvningen.

Kvartsfinalserien mellan Färjestad och Frölunda var verkligen stekhet, och det krävdes sju matcher för att ta ett lag vidare till semifinal. Serien var kanske än hetare med tanke på vilka nyheter som hade kommit ut tidigare under våren.

Ryktas till SHL

Gustav Rydahl är förknippad med Färjestad och det var där svenskstjärnan spelade innan han lämnade för NHL. Det var därför många som blev förvånade när uppgifterna kom om att Frölunda vunnit kampen om spelaren, som alltså ser ut att spela sin fortsatta ishockey i Göteborg i stället för Karlstad.

220118 Färjestads tränare Johan Pennerborn och Färjestads sportchef Rickard Wallin under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Oskarshamn den 18 januari 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Färjestad-supportrarna blev såklart upprörda över beskedet, men det dröjde inte länge innan uppgifter kom om en helt klockren hämndaktion. Stjärnspelaren Carl Klingberg har i de sju senaste säsongerna spelat i Schweiz, men han har öppnat för en flytt tillbaka till SHL, och under åren har det mest pratat om att Frölunda ska vara aktuella då. Enligt Aftonbladet ska dock även Färjestad visat sitt intresse, och det vore en rejäl förstärkning som verkligen skulle tända FBK:s hopp om guld nästa vår igen.

LÄS MER: SHL-lagets jättekritik mot SM-slutspelet – har nu fått nog och vill förändra: ”Det är inte hållbart”

Wallins första ord

Men hur nära är det egentligen? Efter att Aftonbladet kommit med uppgifterna så har det varit tyst, men nu uttalar sig, för första gången, sportdirektör Rickard Wallin om det hela.

– Det finns många aspekter att ta hänsyn till. Vi får se vad vi landar i, men det vi framför allt behöver är ju centrar och backar. Det är de positionerna som är lediga och vi får se hur helheten landar efter det, säger Rickard Wallin till tidningen.

Färjestad, SHL
230321 Färjestads Victor Ejdsell och August Tornberg jublar efter vinsten i kvartsfinal tre i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 21 mars 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0222

Wallin får även en fråga om huruvida Färjestad är intresserade om Klingberg nu skulle vända hem, men även denna gång är Wallin försiktig.

– Jag har inga kommentarer om spelare så där. Vi försöker jobba på att ha den dialogen direkt med de spelarna som kan vara intressanta för oss. Så får vi se vad vi landar in när jobbet är klart så att säga.

LÄS MER: Erik Karlsson nära magiska drömgränsen efter ny jättesuccé – kan bli först på 31(!) år att lyckas i NHL