Expertens tydliga kritik – efter Frölundas helmäktiga kross i CHL: ”Matchen borde inte ens ha spelats…”

Frölunda vann CHL-mötet mot Mannheim med 10-1(!).
Då var experten Håkan Södergren kritisk.
– Skulle den här matchen ha spelats?, säger han.

SHL har haft uppehåll under någon vecka, på grund av landslagsspel, men för Frölunda blev det återigen match på tisdagen, men i CHL:s slutspel. För motståndet stod Adler Mannheim, som leder den tyska ligan, men inför matchen så drabbades man av mängder av avbräck.

”Skulle matchen ha spelats?”

inte nog med att tränaren, Pavel Gross, saknades. Tyskarna hade dessutom hela åtta spelare som inte kom till start efter att ha testats positivt för corona. Det märktes också på isen. Trots en svag inledning för Frölunda så kunde man snabbt springa ifrån, och när den tredje perioden var färdigspelad stod det 10-1 till Frölunda på resultattavlan.

211106 Frölundas Christian Folin jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå den 6 november 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Viasat-experten Håkan Södergren var efteråt kritisk mot förutsättningarna.

– Skulle den här matchen ha spelats? Det här känns inte som en ärlig möjlighet för Mannheim att besegra Frölunda, säger han, och fortsätter sedan:

– Det här känns inte riktigt.

”Går inte att tänka så!”

Nu väntar ett returmöte, där Frölunda nästan bara lär kunna ställa in skridskorna för att ta sig vidare. Roger Rönnberg tänker dock inte i sådana banor.

– Det går inte att tänka så! Vi går in varje match för att vinna den oavsett utgångsläge. Vi måste hitta skärpan och maxa insatsen som alltid, säger han till GP.

211106 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå den 6 november 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Roger Rönnberg yttrar heller inte någon större kritik mot att matchen spelades, och är inte orolig över eventuella smittorisker.

– Vi har varit med om den här situationen hela förra året. Vi har ett protokoll och känner oss lugna med det. Alla spelarna i Mannheim som spelade hade testats och det ska inte vara någon fara, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Sam Hallam öppnar för Tre Kronor – guldtränaren kan ersätta Johan Garpenlöv: ”Skulle ta mig en funderare”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!