Experten Per Svartvadets jättekritik – säger precis det som hela hockey-Sverige tänker efter Färjestads fiasko: ”Oacceptabelt”

Fyra raka förluster och utslagna redan i kvartsfinalen.
Per Svartvadet håller inte igen i kritiken mot Färjestad.
– Det är inte acceptabelt, säger experten.

Färjestad tippades av många som den stora guldfavoriten i SHL den här säsongen. Man gjorde en suverän grundserie som slutade med en förstaplats, och i kvartsfinalen väntade Rögle, som bara blev nia i SHL-tabellen. Men det blev en sensationell kvartsfinalserie.

Stora fiaskot

Rögle lyckades vinna båda de första matcherna på bortaplan, och i de två följande hemmamatcherna så krävdes det förlängning. Men både match tre och fyra slutade på samma sätt, med Rögle-seger, vilket innebär 4-0 i matcher, och att Färjestads säsong redan är över. För andra året i rad åker därmed Karlstad-laget ut redan i kvartsfinal, och efteråt var det många som var självkritiska i FBK.

Magnus Nygren, som vände hem till Färjestad inför den här säsongen, menade att det kommer ta tid att smälta att bli svepta av Rögle.

– Det här är oerhört svårsmält, långt ifrån godkänt. Det känns skamset på något sätt, känns som man har svikit hela länet, säger han.

Jättekritiken

Per Svartvadet, expert på Radiosporten, håller inte tillbaka i vilket stort fiasko det är för Färjestad.

– Det är bland de största misslyckanden som hänt på 2000-talet. Färjestad, jättebra i grundserien och har en superbra trupp, framför allt offensivt, har inte fått det att funka alls, säger han, och fortsätter:

– Man vinner inte en enda match i det här slutspelet, det är klart att det är ett enormt misslyckande.

240327 Färjestads August Tornberg deppar efter kvartsfinal fyra i SHL mellan Rögle och Färjestad den 27 mars 2024 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Svartvadet menar att det är Färjestads offensiv som svikit.

– Just forwardsspelarna som ska driva det här laget, jag tänker på Victor Ejdsell, Linus Johansson, David Tomasek och Joakim Nygård, de har inte levererat. Man har inte kommit upp i någon nivå som är acceptabel, och där brister Färjestad, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev