Erik Karlssons makalösa superpassning i natt – lurar brallorna av ett helt lag

Taylor Hall stal rubrikerna i sin debut för Arizona Coyotes.
Men Erik Karlsson stod för matchens prestation.
Den svenske superstjärnan gjorde en makalös assist till Tomas Hertl.

San Jose Sharks fick en blytung start på säsongen – men har vaknat till liv rejält. Precis så kan man även sammanfatta Erik Karlssons säsong hittills.

Halls succédebut

I natt stod han för ännu en strålande prestation i mötet mot suveräna Arizona Coyotes. Matchen handlade annars mest om Taylor Hall.

Taylor Hall, New Jersey Devils
160522 Kanadas Taylor Hall med pokalen under finalen i Ishockey-VM mellan Finland och Kanada den 22 maj 2016 i Moskva. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35207

Stortstjärnan trejdades under tisdagsnatten till Arizona från New Jersey Devils – och levererade direkt i debuten. Forwarden fick över 18 minuter i istid, och spelade dessutom fram till Oliver Ekman Larsson som gjorde matchavgörande 3–2.

Karlssons superpassning

Men det var Erik Karlsson som stod för matchens läckraste prestation. När Sharks var i 0–1–underläge så var Karlsson på väg in i egen zon, men stod då för en av säsongens passningar med en backhand över mittenzonen till Tomas Hertl som inte gjorde något misstag fri mot målvakt.

Foto: Skärmdump/Viafree

I tv hyllades Karlsson stort för passningen.

– Wow, vilken framspelning av Karlsson. Det där är nog hans vackraste passning i höst. Att kunna slå en sådan exakt backhandpassning, som landar på lagkamratens klubblad är en prestation av en elitspelare, säger experten Curtis Brown.

Se passningen och höjdpunkter:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!