Roger Melins pissilska i natt – rasar efter förlusten: "Då brinner man ju"

Roger Melins pissilska i natt – rasar efter förlusten: ”Då brinner man ju”

Leksand förlorade matchen och blev kvar i Örebro till midnatt.
På grund av att en spelare skulle dopingtestas – och det får Roger Melin att rasa.
”Då brinner man ju av för att de är så jävla ostrukturerade”, säger han enligt Sportbladet.

Det blev inte alls någon rolig kväll i Örebro för Leksand. Först förlorade man matchen mot Örebro med 4-2.

Roger Melins pissilska

Sedan tvingades man vänta ända till midnatt innan man fick lämna arenan och åka hem med lagbussen. Helt på grund av ett dopingtest med urinprov för en av spelarna drog ut rejält på tiden.

Roger Melin, Leksand
191207 Leksands tränare Roger Melin under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 7 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Roger Melin visade därför sin stora pissilska i natt mot dopingtesterna och att något måste förändras.
”Jag tycker det är bra att man har tester och försöker komma åt fuskare. Men det är hur de genomförs och när. De verkar ju ha en massa olika enheter som sköter tester på olika ställen utan att synka mellan sig”, skriver Melin i ett sms till Sportbladet.

Leksand kan ställa in

En del av ilskan beror på att samma Leksandsspelare som testades i går kväll, testades även för två veckor sedan efter en hemmamatch i Leksand.
”Så de verkar ju inte ha klart för sig vilka som är testade nyligen och inte. Plus att dom håller kvar ett helt lag som sitter i en buss och väntar på hemfärd mitt i natten bara för att dom måste testa bortalaget”, skriver en uppretad Melin som bara ville hem igen.

Roger Melin, Leksand
191114 Leksands tränare Roger Melin under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Leksand den 14 november 2019 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

Dessutom fick man vänta extra länge då kontrollanterna ville testa en Örebrospelare först. På grund av den sena hemkomsten överväger Leksand nu att ställa in dagens träning inför nästa SHL-match på torsdagen.
”Vi har ett tajt schema som det är med resor och matcher och behöver all sömn och vila vi kan få för att fungera normalt. När de då är så otroligt oförstående för det och dessutom tar hemmalagets spelare först så vi får sitta ännu längre i bussen och vänta. Då brinner man ju av för att de är så jävla ostrukturerade. Det är som att de inte har någon som helst förståelse för vad vi egentligen sysslar med”, skriver Melin till kvällstidningen.

LÄS MER: