Erik Karlsson säger vad han egentligen tycker om legendaren Peter Forsberg – helt ärliga orden: ”Efter allt han har gjort”

Erik Karlsson är en av världens bästa hockeybackar.
För tillfället jagar han sin allra första guldmedalj med Sverige.
”Världens bästa Karlsson” avslöjar också vad han egentligen tycker om Peter Forsberg.

Hockey-VM 2024 är i full gång och två svenskar som hamnat i stort fokus är Erik Karlsson och Peter Forsberg. Den förstnämnda som Tre Kronors lagkapten och stora ledare på isen i jakten på ett VM-guld.

Karlsson saknar

Karlsson är en av världens allra bästa hockeybackar och en storstjärna i NHL med sin fantastiska talang och härliga personlighet. Det här är första gången som han drar på sig den blågula landslagströjan sedan 2016 och därför har han missat en hel del av svensk hockeys framgångar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, hockey
240509 Erik Karlsson poses for a portrait at a press event with Sweden during day 0 ahead of the 2024 IIHF Ice Hockey World Championship on May 9, 2024 in Ostrava. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0571

”Världens bästa Karlsson” har varit fantastisk i Nordamerika under många år men för att bli riktigt folkkär hemma i Sverige så krävs det medaljer av det ädlare slaget i stora mästerskap. Och där saknar 33-årige stjärnbacken en guldmedalj med Tre Kronor i prisskåpet.

Orden om Foppa

Forsberg däremot har vunnit det mesta som går att vinna både i Nordamerika och i landslagssammanhang. ”Foppa” vann sitt första OS-guld redan som 20-åring och har sammanlagt vunnit dubbla OS-guld och VM-guld i blågul dress.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
240425 Peter Forsberg poserar för ett porträtt under en pressträff med Viaplay inför Ishockey-VM den 25 april 2024 i Stockholm . Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0567

Just nu jobbar ikonen som tv-expert för Viaplay under hockey-VM och har hyllats för sina insatser i tv-rutan. Erik Karlsson är också full av beundran när han pratar om Forsbergs betydelse och erkänner vad han egentligen tycker om legendaren.
– Han har haft stor inverkan på utvecklingen av svenska hockeyspelare. Sedan är det inte bara här i Sverige utan även i NHL, sa Karlsson redan 2017 under ”NHL Series” i Stockholm.
– Han kom över och etablerade sig som en av de bästa spelarna i ligan. Han är någon folk ser upp till här i Sverige efter allt han har gjort för landslaget med medaljerna och målen han gjorde.

LÄS MER: Peter Forsbergs helsköna svar efter finska jätteilskan får precis alla att garva rakt ut: ”Nu låter vi Finland…”

Erik har vuxit upp med Peter Forsberg som stor idol och det betydde mycket för honom att träffa ”Foppa” under NHL-eventet i Stockholm det året, då båda två var på plats i Globen.
– Det är kul att se att han är en del av allt som pågår här och med oss som är här. Att ha honom här, efter att ha sett honom spela när vi växte upp, betyder mycket. Även för fansen är det kul att se honom häromkring och vara en del av det här, sa Karlsson då.

Vad är din ärliga åsikt om Peter Forsberg? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev