Erik Karlsson låg bakom Sharks nya seger – fortsätter att tokdominera i NHL: ”Ser ut som sig själv igen”

Sågad och ifrågasatt.
Men säsongsinledningen för Erik Karlsson har varit en stor revansch.
I natt låg han bakom ytterligare en seger för San Jose Sharks.

Ja, det har inte varit några lätta år för Erik Karlsson sedan flytten till San Jose Sharks. Svensken är en av världens bäst betalda spelare, men alla har varit överens om att det inte har synts ute på isen, vilket har lett till att han varit kraftigt ifrågasatt och sågad av en samlad expertkör.

Låg bakom segern

Erik Karlsson har inte alls sett ut som sitt forna jag, den backen som var världens bästa under många år i Ottawa Senators, men under inledningen på den här säsongen har det minst sagt varit en pånyttfödd Erik Karlsson. Backen gjorde senast, till exempel, ett mål och två assist, och i natt så klev han ännu en gång in med en avgörande insats.

San Jose Sharks defenseman Erik Karlsson (65) celebrates with teammate John Leonard (43) after scoring against the Minnesota Wild during the third period of an NHL hockey game in San Jose, Calif., Monday, March 29, 2021. (AP Photo/Tony Avelar)

Ställningen var 1-1 i matchen mot Ottawa Senators, just Erik Karlssons gamla lag, när han i den andra perioden fick pucken av supertalangen William Eklund. Karlsson fick fram pucken till Kevin Labanc, som med sitt andra försök fick in pucken i nät fram till 2-1. Poängen var faktiskt Erik Karlssons första mot just Ottawa Senators.

”Speciellt för mig”

San Jose Sharks vann matchen med 2-1, och det var lagets tredje seger på tre spelade matcher den här säsongen. Förvånande, med tanke på att Sharks hade ett blytungt fjolår, och av många experter tippades i botten av NHL-tabellen även den här säsongen. För Erik Karlsson var det extra betydelsefullt, med tanke på vilka som stod för motståndet.

– Det är alltid kul att spela här. Ottawa är ett speciellt ställe för mig och riktigt skönt att nu få vinna också, säger han till Expressen.

San Jose Sharks left wing Evander Kane, left, is congratulated by defenseman Erik Karlsson after scoring against the St. Louis Blues during overtime of an NHL hockey game in San Jose, Calif., Monday, March 8, 2021. (AP Photo/Jeff Chiu)

Men i Nordamerika så handlar allt snack om Erik Karlsson. Han har nu gjort fem poäng på tre matcher, och såväl experter som supportrar hyllar nu svensken till skyarna.

”Erik Karlsson är otrolig den här säsongen”, skriver en San Jose Sharks-skribent.

”Vi behöver prata om faktumet att Erik Karlsson ser väldigt mycket ut som… Erik Karlsson”, skriver journalisten Daniel Friedman.

LÄS MER: Experten avslöjar Sedinarnas okända genidrag – som FÅ klarade av: ”Om ni inte tror på mig, då har ni fel!”

Få våra nyhetsbrev!