Erik Karlsson är egentligen en stor fotbollsnörd – avslöjar nu sitt favoritlag: ”Har alltid hållit på dem”

Han är en av världens bästa hockeybackar.
Men NHL-stjärnan Erik Karlsson är också en stor fotbollsnörd.
– Jag har alltid hållit på dem, säger han till SportExpressen och avslöjar sitt favoritlag.

Det stora genombrottet som en ny svensk supertalang kom i Frölunda 2008 när Erik Karlsson verkligen fick chansen att visa vad han går för. Samma år valde Ottawa Senators den unge backen som nummer 15 i NHL-draften och bara ett år senare kastades han rakt in i hetluften i världens bästa hockeyliga.

Karlssons succé

Sedan dess har Karlsson varit en hyllad NHL-stjärna som snabbt blev lagkapten och en mycket pålitlig poänggörare. Den allra bästa säsongen kom 2015-16 när ”Världens bästa Karlsson” producerade imponerande 82 poäng på 82 matcher från sin backposition.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, hockey
160810 Sveriges Erik Karlsson poserar för ett porträtt den 10 augusti 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Den här säsongen är han återigen i superslag för San Jose Sharks och är på väg mot sin klart bästa säsong i karriären och möjligtvis kan han slå drömgränsen på 100 poäng när vi summerar NHL-säsongen i vår. Hittills har det blivit hela 14 säsonger i Nordamerika för 32-åringen som fått ta emot prestigefulla Norris Trophy, som NHL:s bästa back, två gånger under karriären.

LÄS MER: Börje Salming välkomnade alltid svenskar till NHL på samma sätt – och det är ren respekt: ”Glömmer aldrig”

Eriks favoritlag

Men vid sidan av hockeykarriären är Karlsson även en stor fotbollsnörd och har ett tydligt favoritlag som ligger varmt om hjärtat sedan många år tillbaka. Och det är varken IFK Göteborg eller Landsbro IF från gamla hemorterna i Sverige utan ett utländskt storlag från England.
– Jag har alltid hållit på Arsenal, så det är kul att se att de går bra igen nu igen efter tolv-femton tunga år. Jag har alltid följt Arsenal, så jag gläds med framgångarna den här säsongen. Att åka och se Arsenal spela i London har stått på önskelistan i flera år, men jag har inte kommit iväg än, erkänner han i en intervju med SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, hockey
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks celebrates after the 3-3 goal by Joonas Donskoi (not pictured) during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Erik Karlsson får också frågan om han likt landsmannen Victor Hedman är sugen på att investera i ett eget fotbollslag i England. NHL-svensken Hedman, till vardags i Tampa Bay Lightning, har nyligen blivit delägare i Plymouth Argyle.
– Jag såg det. Nej, jag har för mycket annat som händer runt omkring mig, men han har alltid varit jätteintresserad av fotboll. Jag tappade lite av det intresset när jag flyttade till Nordamerika. Jag börjar komma in i det lite mer igen nu, men det var en passion som dog lite för mig. Han får bjuda in mig på Plymouth Argyles matcher och en plats i ägarsviten, haha, säger han till kvällstidningen.

Vad tycker du om Erik Karlssons favoritlag? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Peter Forsberg avslöjar sanningen om smeknamnet – och det är inte så enkelt som man tror: ”Hatade att…”