Enorma hyllningar till Elias Pettersson – nådde mäktig milstolpe i NHL och är nu tvåa i hela Canucks-historien

Enorma hyllningar till Elias Pettersson – nådde mäktig milstolpe i NHL och är nu tvåa i hela Canucks-historien

Nytt mål för Elias Pettersson.
Därmed nådde svensken en tokmäktig milstolpe i NHL – som den näst snabbaste någonsin i Vancouver Canucks.
Nu hyllas stjärnan till skyarna.
”Det känns som att han är ALLT för det här laget”, skriver journalisten Thomas Drance.

Inför nattens match hade Vancouver Canucks slagit ett rekord som inget NHL-lag vill slå. Efter att ha varit i tvåmålsledning i premiären, andra matchen och tredje matchen så blev det förlust i samtliga. Canucks blev därmed det första laget i historien att sumpa en tvåmålsledning eller mer i sina tre inledande matcher av en säsong.

Tokmäktiga milstolpen

Så när Canucks spelade sin fjärde match för säsongen i natt var det så klart med viss ängslighet. Och när Canucks gick upp i en tvåmålsledning tidigt i den första perioden mot Columbus Blue Jackets så trodde ändå alla att den dystra trenden skulle ta slut. Men icke. I den tredje perioden kunde Columbus kvittera, och det hjälpte heller inte att Bo Horvat gjort 3-2 till Canucks bara 42 sekunder senare. Columbus kvitterade snabbt, och vann dessutom matchen i förlängning, och Canucks mardrömstrend håller i sig.

Foto: Twitter

Men för Elias Pettersson så har ändå säsongen öppnat alldeles strålande. Han stod på fyra poäng på tre spelade matcher inför nattens match, och det var dessutom svensken som gjorde 2-0-målet i nattens match, vilket betydde hans tredje mål på fyra spelade matcher. Därmed nådde svensken en otroligt mäktig milstolpe i NHL. Målet var nämligen hans 100:e i världens bästa liga – på hans 249:e spelade match. Det betyder att bara en spelare, ikonen Pavel Bure, nått 100 mål snabbare än Pettersson i Canucks historia.

LÄS MER: Tomas Holmström utser den bästa han spelat med – nobbar Lidström, Zetterberg och alla andra svenskar

Hyllas stort

Och på sociala medier haglade hyllningarna till svensken in. Trots att Canucks förlorat fyra av fyra matcher hittills så har Pettersson sett strålande ut, och experterna är snudd på lyriska över hur han spelar just nu.

”Det känns som att Elias Pettersson är ALLT för det här laget just nu”, skriver Canucks-journalisten Thomas Drance.

Noterbart dessutom är att Pettersson nu har gjort 57 poäng på sina 47 senaste matcher, efter att ha inlett den förra säsongen svagt.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson (40) and Christian Wolanin (86) celebrate a goal against the Edmonton Oilers during the first period of an NHL hockey game Wednesday, Oct. 12, 2022, in Edmonton, Alberta. (Jason Franson/The Canadian Press via AP)

Elias Pettersson noterades, utöver sitt mål, dessutom för en assist i nattens match mot Columbus, vilket betyder att han inlett säsongen med sex poäng på fyra spelade matcher. Skulle han fortsätta hålla i den här formen så skulle han, när säsongen är färdigspelad, landa på hela 110 poäng.

LÄS MER: Therese Johaugs okända roll i norska skidlandslaget – efter avskedet till karriären: ”All heder till Therese”