Elias Petterssons sanslösa uppvisning i All Star – bjuder på stor show med monsterskott

Elias Petterssons sanslösa uppvisning i All Star – bjuder på stor show med monsterskott

Vi visste redan om att Elias Pettersson satt på en ruggig bössa.
Men när skottävlingen avgjordes under NHL All Star överraskade succésvensken alla.
Och bjöd på stor uppvisning med ett mäktigt monsterskott.

All Star-veckan i NHL är i gång och i natt avgjordes en av höjdpunkterna under den årliga tillställningen. När det var dags att tävla om vem som har det hårdaste skottet.

Elias uppvisning

Det är en tävling där främst NHL-backarna gör upp om mellan varandra och svenske Victor Hedman fanns med i leken. Men det var en annan svensk som stal rampljuset den här gången.

Elias Pettersson, NHL
Elias Pettersson, NHL All Star. FOTO: Viaplay

För Elias Pettersson utmanade backarna som den enda forwarden i tävlingsmomentet. Och överraskade alla med en riktig uppvisning.

Petterssons bomb

Succésvensken Pettersson visade återigen hela NHL vilken otrolig kapacitet han besitter och framförallt vilken mäktig bössa han har. 21-åringen avlossade ett monsterskott som uppmättes till hela 164,8 kilometer i timmen.

Elias Pettersson, NHL
Elias Pettersson, NHL All Star. FOTO: Viaplay

Med den kanonen slog han landsmannen Hedman som klockades för 164,3 km/h. Pettersson tog även över ledningen i tävlingen och på bilderna kan man tydligt se att svensken är lika förvånad som alla andra efter bomben.

Trea i NHL All Star

Men det räckte ändå bara till en mycket hedersam tredjeplats då John Carlson tog sig förbi och slutligen Shea Weber vann hela tävlingen. Det är fjärde gången som Weber vinner kategorin ”Hårdast skott i NHL” och noterades för otroliga 171,4 km/h.

Pettersson ska ändå vara väldigt nöjd med en bronspeng som ensam forward mot fem andra hårdskjutande backar. Och resten av NHL är nu varnad för svenskens slägga.

Se Elias skott:

Se hela skottävlingen:

LÄS MER: Expertens dystra besked om Lias Anderssons framtid i NHL: ”Han kommer inte komma tillbaka på länge”